ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 17. kolo

V tomto kole hrály prim domácí celky, které zvítězily ve čtyřech utkáních. Jedinou výhru hostujícího celku zaznamenaly hráčky Slavie Praha ve Zlíně. V tabulce se po tomto kole nic podstatného nezměnilo.

Stále vede ČKD Blansko před Slavií Praha jenom díky tomu, že má odehráno o jedno utkání méně. Uvidíme, jak to bude vypadat po příštím víkendu. V Praze se utkají právě oba vedoucí celky. Právě toto utkání hodně napoví o tom, kdo bude aspirovat na mistrovský titul. Na konci tabulky se nic podstatného nezměnilo. Poslední Neratovice stále ztrácejí na předposlední KC Zlín šest bodů.

V tomto kole se nedostala žádná z hráček na výkon vyšší jak šest set a tak prim hrála v Blansku Zuzana Musilová s 584 kuželkami. Pořadí jednotlivkyň vede stále Šárka Marková. Ze čtvrté na druhou příčku se posunula po dobrém výkonu v Blansku Dana Wiedermannová ml. Do pořadí na čele začíná promlouvat rovněž Kamila Barborová ze Slavie Praha, která odehrála  potřebný počet kuželen, který je potřeba pro zařazení do pořadí. Poskočila rovnou na čtvrtou příčku celkového pořadí.

Vedoucí celek tabulky hostil v tomto kole KK Zábřeh „A“ a jeho hráčky po výborném výkonu celého družstva zcela jasně zvítězily. Hostující hráčky neměly na případný zisk bodů nejmenší šanci. V úvodní polovině utkání pozlobila domácí celek výborným výkonem Dana Wiedermannová, která porazila 578 kuželek. Při slabším výkonu Kamily Chládkové to domácí hráčky ustály a jasně vedly. Ve druhé polovině zápasu již dominovaly po špatných výkonech hostů hráčky Blanska. Prim zahrála Zuzana Musilová výkonem 584, který byl nejlepší v utkání.

Druhá v pořadí Slavia Praha zahrála ve Zlíně výborně. Jejich výkon je zatím nejlepším na kuželně ve Zlíně v tomto soutěžním ročníku. Nejlepší výkon domácích hráček z 9. kola zaostává o 64 kuželek. V úvodu nejlepší hráčka celkového pořadí jednotlivkyň Šárka Marková zůstala na štítě domácí Lenky Poláčkové, která zahrála nejlépe ze zlínských hráček. Bod pro Slavii jistila Kamila Barborová výhrou nad Věrou Skoumalovou. Ve střední části to již šlo s domácími hráčkami z kopce. Růžena Smrčková potvrdila, že špatné výkony z úvodu jarní sezóny má za sebou, a do závěru soutěžního ročníku je opět ve formě. Ve Zlíně porazila 575 kuželek a to byl nejlepší výkon v utkání.  Jana Pavlíková rovněž získala bod a hostující celek šel do vedení. Závěr utkání byl vyrovnaný. Oba celky získaly po bodu a to znamenalo jasnou výhru hostujícího celku.

Poslední celek tabulky TJ Neratovice zajížděl k dalšímu lidovému utkání na dráhy SKK Primátoru Náchod a domácí hráčky hodně potrápil. Ve vyrovnaném utkání, co se týká zisku bodů, nakonec rozhodovaly celkově poražené kuželky a těch měly nakonec na svém kontě o 29 víc domácí hráčky. Nutno podotknout, že koncovka již nebyla tak dramatická, jak vypadá pohled na výsledek. Hráčky SKK Primátoru Náchod totiž vedly před poslední dráhou o 72 kuželek a přestože mohly hrát v klidu ztratily 43 kuželek. Aneta Cvejnová, která měla našlápnuto na výborný výkon po drahách 153, 157 končila výkonem 112. Nejlepší výkony v utkání zahrály domácí Michaela Divišová a hostující Lucie Holubová. Obě dosáhly shodně výkon 549 poražených kuželek.

V utkání, ve kterém šlo pouze o to, které z družstev se posune na osmou příčku v tabulce, hostil KK Zábřeh „B“ v posledních kolech dobře hrající Spartak Přerov. V úvodu utkání, zřejmě po dobrém obědě, hrály hráčky obou družstev, která míň. Marie Vojtková uhrála bod na Lenku Matyášovou a naopak Kristýna Strouhalová brala bod pro Přerov výhrou nad Evou Sedlákovou. Střed utkání vyšel domácím hráčkám. Obě podaly výborné výkony. Romana Švubová zahrála navíc nejlepší výkon v utkání s 567 poraženými kuželkami. V součtu tak domácí vedly 3:1 při náskoku 72 kuželek a to pro ně vypadalo slibně. Všem na kuželně bylo jasné, že to na koncové hráčky hostujícího týmu nemusí stačit.  A částečně to byla pravda. Úvod se vyvíjel pro domácí poměrně dobře i přesto, že Hana Jáňová na první dráze propadla na Kateřinu Fajdekovou 24 kuželek. Olga Ollingerová to částečně eliminovala výhrou nad Janou Holubovou. Ta pak ještě uhrála na druhé dráze bod po výhře o kuželku při výkonech 114 na 113. Pak to již šlo s domácími hráčkami z kopce. Postupně ztrácely kolky a hostující hráčky mohutně dotahovaly. Ani výborné výkony v závěrečných dorážkách nakonec na výhru nestačily. Domácím hráčkám zůstalo na kontě plus 6 kuželek a to stačilo na celkové vítězství.

Datum: 28. 2. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa