ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 14. kolo

Bilance tohoto kola je následující – jedna výhra hostujícího celku, jedna remíza a tři výhry pro domácí. Výhru venku si na své konto připsaly hráčky Spartaku Přerov po výhře nad TJ Neratovicemi.

Vedoucí pořadí v tabulce díky menšímu počtu odehraných utkání udržely hráčky ČKD Blansko, které měly v tomto kole volno. Slavia Praha se po výhře nad SKK Jičínem bodově dotáhla. Jedinou sestupovou příčku i po tomto kole drží TJ Neratovice se ztrátou šesti bodů na KC Zlín.

Vedoucí příčku v pořadí jednotlivkyň stále drží Šárka Marková ze Slavie Praha. Na druhou příčku se posunula Lenka Nová z Konstruktivy Praha po výborném výkonu v Zábřehu, kde porazila 570 kuželek. Tabulku zisku bodů pro družstvo vede Lenka Nová s 91% úspěšností.

Slavia Praha hostila v tomto kole SKK Jičín. V úvodu utkání se postaraly svými výkony domácí Šárka Marková s Kamilou Barborovou o klidný průběh utkání. Obě po dobrých výkonech zajistily domácímu celku jasné vedení 2:0 při náskoku 90 kuželek. Ve střední části uhrála hostující Marie Kvasničková sice bod pro hosty, ale náskok domácího celku narostl na 115 kuželek. Nejlepší na závěr. Vladimíra Šťastná měla den. Po nejlepším výkonu v utkání se 611 poraženými kuželkami pečetila jasnou výhru pro domácí. Výkon 611 je rovněž nejlepším náhozem v tomto ročníku soutěže.

Derby v Šumperku, kde domácí hráčky hostily KK Zábřeh „B“ mělo co do zisku bodů vyrovnaný průběh. Co se týká poražených kuželek žilo domácí družstvo z výborného výkonu Nikoly Tatouškové v úvodu utkání, kde nahrála na Evu Sedlákovou 98 kuželek. Hodila rovnou šestistovku, což byl nejlepší výkon v utkání. V závěru zápasu se po první dráze sice hostující hráčky dotáhly až na rozdíl 17 kuželek, ale to bylo vše. Domácí závěr ustály a po výhře o 66 kuželek vyhrály celkovým poměrem 5:3.

Přerovské hráčky na jaře ještě neprohrály a neporazitelnost chtěly potvrdit na těžké kuželně v Kosmonosích i proti poslednímu celku tabulky TJ Neratovicím. Ve vyrovnaném utkání držely domácí hráčky krok se svým soupeřem po dvě třetiny utkání. Závěr již patřil hostujícím hráčkám. Jana Holubová sice prohrála po velkém boji se Zdeňkou Černou, ale Kateřina Fajdeková zahrála výborně. Jasně přehrála Evu Dvorskou a v poražených kuželkách zvýšila náskok přerovských hráček na konečný rozdíl 63, které rozhodly o výhře Spartaku Přerov.

KK Zábřeh „A“ hostil Konstruktivu Praha a po dvou nevydařených utkáních jara, ve kterých nezískaly ani bod chtěli svou reputaci napravit. To se jim v tomto utkání povedlo pouze napůl. V dramatickém utkání po remíze 4:4 uhrály pouze bod. Domácí hráčky uhrály pouhé dvě výhry. V obou případech to bylo výrazným rozdílem a to zachránilo domácímu celku bod. V poražených kuželkách se hostující hráčky nedostaly po celou dobu utkání do vedení. Výborný výkon předvedla hostující Lenka Nová, která porazila 570 kuželek.

SKK Primátor Náchod hostil KC Zlín a domácí hráčky, které naposledy bodovaly v 10. kole, chtěly tuto šňůru zastavit. To se jim dokonale povedlo. Po nejlepším výkonu v tomto soutěžním ročníku získaly oba body. Hostující hráčky získaly tři body ze hry, ale na poražené kuželky od úvodních hodů výrazně ztrácely a to mohlo nechat domácí hráčky v klidu. Výborný výkon v domácím celku zahrála Aneta Cvejnová, která porazila 581 kuželek.

Datum: 7. 2. 2010 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa