ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 10. kolo

V předposledním kole podzimu si připsala hostující družstva na své konto tři výhry. Vedoucí ČKD Blansko zvítězilo na Konstruktivě po slabším výkonu domácího celku, KK Zábřeh „A“ přehrál Neratovice a SKK Primátor Náchod zvítězil v Přerově. Ve zbývajících utkáních po výhrách 7:1 bodovaly domácí týmy.

Vedoucí celek tabulky ČKD Blansko se představil v Praze proti Konstruktivě. Po vyrovnané úvodní části utkání vyšel domácím střed zápasu. Edita Jungvirtová ve vyrovnaném duelu přehrála o jednu kuželku Soňu Lahodovou a získala bod. Druhá domácí hráčka Eva Kopřivová nepotřebovala na špatně hrající Naděždu Musilovou nijak zázračný výkon na zisk bodů. Konstruktiva vedla 3:1 při náskoku 44 kuželek. Domácím tentokrát v závěru chyběla Lenka Nová. Hráčky Blanska Lenka Kalová se Zuzanou Musilovou neponechaly nic náhodě. Od úvodních hodů ukrajovaly z náskoku domácích hráček. Obě získaly jasně bod a když Blansko celkově porazilo o 49 kuželek víc jak jejich soupeřky bylo z toho vítězství 5:3.

Druhá v pořadí Slavia Praha hostila KK Šumperk. Domácí hráčky rozhodly utkání prakticky v úvodní části, kde Blanka Mizerová zahrála své letošní maximum 574 a společně s Šárkou Markovou stanovila vedení Slavie 2:0 při náskoku 114. Ve střední části zápasu vykřesala malou naději pro Šumperk Lenka Kubová, která po nejlepším výkonu hostujícího celku získala bod. V závěru již dominovaly domácí hráčky. Daniela Žďárková s Růženou Smrčkovou nedaly hostujícím hráčkám žádnou šanci na případný úspěch. Jasně své soupeřky přehrály a stanovily výsledek na konečných 7:1.

SKK Primátor Náchod hrál v Přerově a konečný výsledek vůbec neodpovídá tomu, co se dělo na kuželně. Při pohledu na výsledky se hostujícímu celku podařilo i dobře postavit sestavu. Úvodní část utkání byla hodně vyrovnaná. Domácí hráčky si připsaly bod po výhře Dagmar Mrázkové nad Michaelou Divišovou. Ta sice porazila o šest kuželek víc, ale na body prohrála 2,5:1,5. Náchodu zajistila bod Jana Majerová díky výhře o dvě kuželky nad Kamilou Katzerovou. Střední část utkání byla hodně zajímavá. Dvojice Lenka Matyášová s Kamilou Vostřezovou hrála, která míň. Nakonec se ze zisku bodů radovala hráčka Náchoda, která získala bod za výkon 464. Kristýna Strouhalová převálcovala hostující hráčku jasně na kuželky, ale hraje se o body a těch měla na svém kontě víc Lucie Moravcová. Náchod vedl před závěrem 3:1 o šest kuželek. Obě družstva nasadila do závěru to nejlepší co mají. Domácí hráčky nakonec závěr neustály. Jana Holubová prohrála s Anetou Cvejnovou první tři dráhy a bylo rozhodnuto. Dramatický souboj o bod mezi Kateřinou Fajdekovou s Ilonou Bezdíčkovou již nemohl na výhře hostujícího celku nic změnit.

KK Zábřeh „B“ hostil v důležitém utkání KC Zlín. Domácí hráčky v tomto utkání zaostaly 23 kuželek za svým nejlepším domácím výkonem z 5. kola, kdy přehrály Slavii Praha. Tomu hráčky KC Zlín nemohly konkurovat. Hned v úvodu utkání zahrála své letošní maximum Marie Vojtková 585 a spolu s Evou Sedlákovou stanovily po úvodu stav na 2:0 a plus 97 kuželek pro Zábřeh. Střední část utkání měla podobný průběh jako ta první, pouze duel mezi Romanou Švubovou a Jaroslavou Kolaříkovou byl hodně vyrovnaný. Hostující hráčka vyhrála první dvě dráhy, pak polevila a v konečném účtování nakonec ztratila bod díky jediné kuželce, o kterou nahrála Romana Švubová víc. V závěru utkání se již hrálo jen o to, zda domácí družstvo uhraje kanára. To se nakonec nepovedlo. Martina Zimáková uhrála bod nad Hanou Jáňovou a při těsné výhře Olgy Ollingerová nad Alenou Kantnerovou skončilo utkání poměrem 7:1 pro domácí.

Áčko KK Zábřeh okusilo těžkou nepadavou kuželnu v Kosmonosích. Výkonově nevybočilo z průměru dosahovaných na této dráze. Hráčky zahrály čtvrtý výkon podzimu a to na domácí družstvo stačilo. Nejlepší výkon v utkání dosáhla domácí Lucie Holubová 557, z hostujícího celku byla nejlepší Dana Wiedermannová ml. výkonem 537.

SKK Jičín hostil Slovan Jirkov. Hostující celek, který musí v sestavě stále improvizovat, neměl na domácí žádnou šanci na případný úspěch. V úvodu utkání, kde hráčky SKK Jičín nedosáhly nijak oslnivé výkony, držely hráčky Jirkova s domácími krok. Ty nakonec oba body uhrály. Ve střední části již jasně dominovaly jičínské hráčky a tak bylo po odehrání jasné, že by se musel stát v závěru zázrak, aby o ně přišly. Od kanára zachránila hostující hráčky až v závěru Simona Koutníková, která přehrála Petru Abelovou.

V pořadí jednotlivkyň si udržela vedení i po Kosmonosích Dana Wiedermannová ml. průměrem 553 před Šárkou Markovou 549 ze Slavie Praha. V pořadí dle zisku bodů již žádná z hráček nemá 100% úspěšnost. Se ztrátou jednoho bodu a 90% úspěšností vede Martina Hrdinová z SKK Jičín před Ilonou Bezdíčkovou z SKK Primátor Náchod.

Datum: 30. 11. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa