ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenců – 10. kolo

Na čele tabulky skupiny „A“ se toho moc nezměnilo, jen České Velenice přenechaly po prohře v Duchcově 3. místo Kutné Hoře. Rovněž ve skupině „B“ nedošlo k výrazným přesunům v tabulce. Pouze Horní Benešov opustil pásmo postupu a přenechal své místo družstvu PSJ Jihlava.

Skupina „A“

Na čele tabulky skupiny „A“ se toho moc nezměnilo, jen České Velenice přenechaly po prohře v Duchcově 3. místo Kutné Hoře. Po 2/3 utkání dovedli hráči z jihu Čech čelit náporu domácích, ze dvou vyrovnaných duelů však dokázali vyhrát jen jeden. Před závěrečnou dvojicí si už asi hosté uvědomovali, že o žádné překvapení se zde nepostarají, což se také potvrdilo. Jiří Hovorka se s nástrahami duchcovské čtyřdráhy nevyrovnal, a body si tak připisují domácí.

Kutná Hora předvedla letošní domácí maximum a na to neměl hostující Náchod žádnou účinnou zbraň. V úvodní várce Martin Schejbal slabým výkonem věnoval bod soupeři, jeho výpadek však vykompenzoval Ondřej Hanuš. Pavel Pecold, nejlepší hráč hostů, zkusil štěstí proti Leošovi Vobořilovi. Šanci dostal, ale jen na první dráze, poté převzal kontrolu nad utkáním domácí koncák a výkonem 579 pečetil výhru svého týmu.

Červený Kostelec provedl změny v sestavě, ovšem očekávaný efekt to nepřineslo. Rokycany jsou totiž zkušeným družstvem a jen tak něco je nerozhází. Když to za hosty rozjel Michal Pytlík výkonem 579, mohli už domácí jen doufat, že nedostanou kanára. Ten nakonec nezazpíval zásluhou Daniela Neumanna (552).

Družstvo Lokomotivy Tábor se letos podruhé dostalo doma nad hranici 1500 kuželek. Přestože byli domácí ušetřeni kvalitních výkonů v podání soupeřů z Liberce, body si nepřipsali. Rozhodnuto o tom bylo v podstatě již v po první čtveřici. V ní si oba body vysloužili hosté. Vojta Krákora se pak v závěru zasadil o to, že jeho tým nedostal kanára.

Skupina „B“

Rovněž ve skupině „B“ nedošlo k výrazným přesunům v tabulce. Pouze Horní Benešov opustil pásmo postupu a přenechal své místo družstvu PSJ Jihlava. Může za to krutá prohra benešovských dorostenců v Blansku. Hra domácích hráčů nevedla k nijak zázračným výkonům. Ani hosté však nepředvedli to, co bychom od aspiranta na finále čekali. Nejblíže k bodu pro hosty měl Kamil Kubeša, jemuž výhru nabízel Martin Procházka, nepovedenou třetí dráhou ale šanci odmítl.

Vyškov zřejmě ztratil poslední šanci, že v základní části soutěže obsadí jinou než poslední příčku. V domácím střetu s týmem Hranic sice výborně zahrál Michal Prachař, zůstal však sám. Navíc se v závěru výborným výkonem blýsknul hranický Petr Pavelka, o vítězství jeho týmu tak nebylo pochyb.

Ani prvoligovým dorostencům z moravské metropole se nedařilo. Na jejich dvoudráhu zavítal celek otřískaných dorostenců z Jihlavy. Za hosty to nastartoval Jan Ševela a nedaroval soupeři ani jednu dráhu. Druhá dvojice nabídla napínavější souboj se šťastnějším koncem pro hostující tým. Jak se později ukázalo, nepovedená poslední dorážka domácího Tomáše Vejtasy byla zřejmě zlomová. S cílem zabránit katastrofě nastoupil v závěru židenický Daniel Svoboda. Standardním výkonem porazil soupeře, o nic víc už asi nešlo.

Jihlavským dorostencům ze Startu se nedaří v 1. lize dle jejich představ, když před sezonou byly i přes nováčkovský handicap cíle jiné. Teď se musí soustředit na boje o záchranu. Nedělní soupeř KK Zábřeh ukázal, proč je v tabulce tam, kde je a jednoznačně vítězí 4:0 o 95 kuželek. Jediný, kdo z jihlavských snese přísné měřítko je účastník Jihlavského Slavíka – nejlepší domácí kuželkář – Honza Blažek, ale i ten nestačil na nejlepšího hráče hostí Martina Marka. (ze stránek Startu Jihlava)

Datum: 18. 11. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka