ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 9. kolo

Po dlouhé době se hrálo opět kompletní kolo i když to na některých kuželnách vypadalo jak v čekárně u doktora. Do soutěže se opět zapojilo družstvo Slovanu Jirkov, kterému se podařilo doplnit kádr družstva.

Čtyři výhry si na své konto v tomto kole připsaly domácí celky, ve dvou utkáních vyhrály hostující celky. Slavia Praha zastavila vítěznou šňůru Náchoda a Spartak Přerov přehrál Slovan Jirkov.

Vedení v tabulce si i po tomto kole udržely hráčky TJ ČKD Blanska, které mají na pražskou Slavii náskok dvou bodů, ta má jedno odložené utkání k dobru. Na opačném konci tabulky se nic nezměnilo. Poslední jsou stále hráčky Slovanu Jirkov, které mají tři neodehraná utkání, předposlední je družstvo Neratovic.

Utkání kola v Náchodě, kde domácí hráčky hostily úřadujícího mistra Slavii Praha. Ve vyrovnaném a dramatickém utkání se nakonec z výhry radovaly hostující hráčky. Po vyrovnaném úvodu získaly ve střední části navrch hráčky Slavie Markéta Bendová s Janou Pavlíkovou. Obě zvítězily a zajistily hostujícímu celku náskok do závěru 59 kuželek. V závěru utkání v souboji generací již veteránky z hostujícího celku Daniela Žďárková s Růženou Smrčkovou sice na body nedosáhly, ale po těsných prohrách udržely náskok v poražených kuželkách a to znamenalo výhru a body pro Slavii Praha.

Vedoucí celek tabulky hostil SKK Jičín. Domácí hráčky nepotřebovaly v tomto kole dosáhnout nijak zázračný výkon, aby bodovaly. Jičínské hráčky uhrály jediný bod zásluhou Martiny Hrdinové. Po vyrovnanější úvodní části zápasu v té druhé dominovaly domácí hráčky, navýšily náskok na 142 kuželek a jasně vyhrály 7:1.

Derby mezi KK Šumperkem a KK Zábřehem „A“ skončilo dle očekávání. Domácí hráčky potvrdily roli mírného favorita a poměrně jasně zvítězily 6:2. Hned po úvodní části šly domácí do vedení 2:0 zásluhou výher Kateřiny Bezdíčkové a Nikoly Tatouškové, která porazila Danu Wiedermannovou ml., ta ztratila 100% úspěšnost v zisku bodů. V dalším průběhu utkání získala obě družstva po dvou bodech. Hráčky KK Šumperk udržely náskok v poražených kuželkách a tak se mohly radovat ze zaslouženého vítězství a pozice v horní polovině tabulky.

První utkání po nezaviněné přestávce odehrály hráčky Slovanu Jirkov, které doplnily kádr družstva o dvě hráčky Simonu Koutníkovou a Naděždu Novotnou. Jirkov toto utkání nezahrál špatně, ale hostující hráčky z Přerova byly o poznání lepší a zaslouženě zvítězily. Slovan Jirkov měl zásluhou výher Lucie Tauerové s Naděždou Novotnou lepší vstup do utkání. Obě domácí hráčky získaly bod a spolu nahrály do plusu 87 kuželek. Od tohoto okamžiku to šlo s domácím celkem z kopce. Zbytek bodů šel již na konto přerovských hráček, které postupně zároveň umazávaly z náskoku Jirkova. Ještě před závěrem měl Jirkov k dobru 32 kuželek. Tradiční dvojice Přerova, Kateřina Fajdeková s Janou Holubovou, v závěru zápasu nedala domácím hráčkám žádnou šanci na úspěch. Obě jasně zvítězily a pečetily tak výhru Přerova 6:2.

V utkání, kde to vypadalo spíše jak v lazaretu než na kuželně hostil KK Zábřeh „B“ v důležitém utkání TJ Neratovice. Ačkoli výsledek 7:1 vypadá jednoznačně, průběh utkání tomu neodpovídal, stále se hrálo o každou kuželku. Pro domácí byla motivací hra za nemocnou nejlepší hráčku družstva Lenku Horňákovou, která trpěla s nimi, ale doma. Jinak to byl také souboj bacilů – dobrá polovina hráček z obou družstev by se jistě cítila lépe doma v posteli s horkým čajem (nebo grogem). Hned v úvodu utkání ztratila bod Marie Vojtková, když prohrála s Jaroslavou Fukařovou 3:1 o 10 kuželek. Naštěstí pro domácí Eva Svobodová uhrála bod o 20 kuželek nad Evou Dvorskou. V dalším průběhu již bodovaly domácí hráčky a dovedly utkání do vítězného konce.

Zápis utkání Zlín–Konstruktiva se tentokrát zatoulal. Domácí ho poslaly do schránky Ivana Kulicha. Protože se Jarda Egrt k němu dostal až kolem půlnoci, byly tentokrát výsledky 1. KLZ značně opožděny. Doufám, že se to nebude opakovat, protože sobotní noc se dá trávit podstatně lépe než koukáním do obrazovky. Teď již od administrativy k utkání. Konstruktiva Praha se nevyrovnala s nástrahami zlínské kuželny a zcela propadla. Zlín odvedl standardní výkon a zcela zaslouženě zvítězil jasně 7:1.

Odložení utkání

STK rozhodla v průběhu týdne o dalším osudu neodehraného utkání Konstruktiva Praha – KK Zábřeh „B“. Po předložení dokladů od družstva KK Zábřeh „B“ rozhodla jednomyslně o odložení utkání. Nový termín utkání bude stanoven dodatečně.

Datum: 15. 11. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa