ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen – 7. kolo

V sedmém kole soutěže hrála prim domácí družstva, když nepočítám odložené zápasy, zvítězila ve všech utkáních.

Poděkování: Vedoucí družstva Slovanu Jirkov Jana Hrouzová děkuje všem prostřednictvím zpravodaje za všechny zraněné při autonehodě minulý týden za projevenou podporu. Moc jim to v jejich tíživé situaci pomohlo.

V tabulce se po výhře doma nad svými největšími soupeřkami posunuly do čela hráčky ČKD Blanska, Slavia Praha klesla na třetí místo. KK Zábřeh „A“, který má utkání k dobru zůstal na druhé příčce.

Utkání kola se hrálo v Blansku, kde domácí hráčky hostily úřadujícího mistra Slavii Praha. Již před zahájením zápasu bylo jasné, že kdo vyhraje půjde do čela tabulky. První polovinu utkání vyhrálo Blansko 2:1, když se Růženě Smrčkové a Janě Pavlíkové nedařilo a sama Šárka Marková to výkonem 576 nemohla zachránit. Ve druhé části se pokusily hráčky Slavie o zvrat a to se jim po druhé dráze povedlo, když smazaly ztrátu domácích a vedly o jednu kuželku. Domácí hráčky pak zabraly a dovedly utkání do vítězného konce. Dana Musilová druhá šedesátka vynikajících 326, celkově nejlepší výkon v utkání 582 poražených kuželek.

Hráčky SKK Primátor Náchod doma nezaváhaly. Po těsné výhře nad KK Šumperk se posunuly na čtvrtou příčku v tabulce se ztrátou tří bodů na vedoucí celek.

Komentář k utkání: „V loňském utkání ženy „A“ se svými soupeřkami ze Šumperka remizovaly. V letošním roce však začaly sezónu mnohem lépe. Po prvních dvou hráčkách však přišla studená sprcha. Míša Divišová st. začala velmi dobře a to dráhou 158, ale závěrečný tlak Kateřiny Bezdíčkové bohužel neudržela a prohrála 3:1 s výkonem 544. Hra se vůbec nevydařila dorostence Lucce Moravcové a trenér ji vystřídal. Na plány šla hrát Michaela Divišová ml. Stav byl 0:2 o 56 kuželek v mínusu. Druhé dvě domácí hráčky také předvedly nevyrovnané výkony. Velmi dobře zahrála Jana Majerová a svou soupeřku bez problémů porazila. Eva Majerová také začala velmi dobrou hrou, ale bohužel její výkon šel dolů a trenér byl opět nucen vystřídat. Stav byl 1:3 a 39 kuželek do mínusu. Náchodské „dotahovačky“ nečekal lehký úkol. Musely obě nejenom bodovat, ale také smazat mnoho kuželek. A bylo se na co dívat. Aneta Cvejnová i Ilona Bezdíčková začaly letošní sezónu v dobré formě a jejich výborné výkony zajistily náchodským ženám další potřebné body. Celkovým součtem 3241 porazily ženy SKK Primátor Náchod ženy z KK Šumperk 5:3.“

Béčko KK Zábřeh hostilo v tomto kole SKK Jičín. Jejich domácí utkání vždy slibují dramatický a vyrovnaný průběh a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Hráčky hostujícího týmu plně nevyužily slabších výkonů domácích hráček v úvodu utkání na 100 %. Uhrály pouze bod a ten druhý jim v koncovce nakonec chyběl. V dalším průběhu, kromě vyrovnaného duelu Pavlíny Keprtové s Danou Vikovou, ve kterém dosáhly hráčky nejlepších výkonů v utkání, měl zbytek duelů vždy jasnou vítězku. Družstva na obou stranách získala po dvou bodech a tak nakonec rozhodovaly poražené kuželky. KK Zábřeh „B“ jich měl na svém kontě o 36 více a to znamenalo další cenné vítězství.

Konstruktiva Praha nepotřebovala proti TJ Neratovicím podat nijak zázračný výkon, aby získala body.

KC Zlín hostil hráčky Spartaku Přerov a domácí se musely do posledních hodů strachovat o vítězství, které nakonec těsně uhájily. Úvod utkání přerovským hráčkám vůbec nevyšel a toho využily domácí hráčky k vedení 2:0. Ve střední části hostující celek zvládl zvrátit vývoj zápasu, když jeho hráčky dokázaly srovnat na 2:2 při vedení o 16 kuželek. Závěr utkání domácí hráčky ustály. Stále udržovaly mírné vedení v poražených kuželkách a to při jasné výhře Aleny Kentnerové nad Kateřinou Fajdekovou stačilo na zisk dvou bodů.

Odložení utkání družstva Slovanu Jirkov:

STK, na základě tíživé situace družstva Slovanu Jirkov po dopravní nehodě minulý týden, kdy zůstaly v nemocnice se zraněními tři hráčky a trenér družstva, rozhodla o odložení nezbytně nutných utkání. Rozsah utkání, o která se jedná bude upřesněn v průběhu příštího týdne, kdy Slovan Jirkov bude vědět přesněji, jak na tom hráčský kádr družstva je.

Zatím se jedná o neodehraná dvě utkání 6. a 7. kola KK Šumperk – Slovan Jirkov a Slovan Jirkov – KK Zábřeh „A“. Odloženo bude minimálně ještě utkání 8. kola KK Slavia Praha – Slovan Jirkov.

Jakmile budu znát v průběhu příštího týdne stav spojím se s vedoucími dotčených družstev na určení náhradních termínů. Věřím, že dotčená družstva tuto situaci pochopí a vyjdou vstříc při hledání termínu k odehrání odložených utkání.

Datum: 1. 11. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa