ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenců – 6. kolo

Na čele tabulky ve skupině „A“ zůstává i po 6. kole družstvo Rokycan, ale jen zásluhou skóre. Situace v tabulce skupiny „B“ je o něco komplikovanější. Na čelo se po krátké odmlce opět dostává zábřežský tým.

Skupina „A“

Na čele tabulky ve skupině „A“ zůstává i po 6. kole družstvo Rokycan, ale jen zásluhou skóre. Družstvo totiž poprvé ztratilo bod, a to v Liberci. Vedoucí celek vyžil z náskoku, který vytvořil Michal Wohlmuth (559). Jeho spoluhráči však podobného výkonu nedosáhli a jen 2 kuželky je v konečném součtu dělily od ztráty obou bodů.

Duchcov to měl o poznání jednodušší. Červený Kostelec nebývá příliš nebezpečný a Severočeši navíc znají své dráhy velmi dobře. I když jejich výkon patří spíše do kategorie podprůměrných, stačil na jednoznačnou výhru 4:0.

Tábor se kolo od kola dostává do bezvýchodné situace. Výkony hodné 1. ligy zatím předvádí jen Vojta Krákora a ten na to sám nestačí. I dnes se tak z bodů radovali soupeři, kteří tentokrát přijeli z Kutné Hory. Nejlepším z nich pak byl Martin Schejbal (556).

Náchodští dorostenci se v tomto kole vydali do Českých Velenic. Domácí tým však na ně byl důkladně připravený a nedával hostům příliš nadějí. Nejblíže k bodu pro Náchod měl Pavel Trudič. Ten po dvou drahách vedl 2:0, závěr se mu ale nepovedl a hlavně poslední drahou ztratil i potřebný náskok v kuželkách, takže i on prohrál. Závěrečná dvojice pak byla jednoznačně potěšením pro oči domácích fandů, výbornou hru totiž předváděl Rudolf Baldík (587).

Skupina „B“

Situace v tabulce skupiny „B“ je o něco komplikovanější. Na čelo se po krátké odmlce opět dostává zábřežský tým, který se v 6. kole utkal s dalším aspirantem na finálovou skupinu družstvem PSJ Jihlava. Domácí tým si byl zřejmě vědom důležitosti utkání a na hosty si připravil zatím nejlepší domácí výkon. Hosté také nehráli špatně. Nejlépe pak Jan Ševela (565), který zkusil své štěstí proti domácímu Martinovi Markovi (565), ale neuspěl, vyhrát dokázal totiž pouze jednu dráhu. Jeho tým si tak odvezl nepopulárního kanára.

Ambiciózní Hranice poprvé tvrdě narazily. V Horním Benešově svým výkonem příliš nepřesvědčily. Domácí ale také nezahráli nic světoborného. Na obou stranách barikády se vyskytl vždy jeden slabý výkon, který hodně srazil naděje družstva. V domácím týmu se však našel i kvalitní výkon Michala Klicha (553), který tak velkou měrou přispěl k výhře Horního Benešova

Blansko přivítalo na domácí dráze spřátelený tým Židenic a možná právě nadstandardní vztahy svázaly domácím hráčům ruce. Předváděli nevyrovnanou hru, díky níž měli hosté výhru na dosah v celém průběhu utkání. O tom, že si body neodveze nováček soutěže, rozhodl závěrečnými hody domácí Michal Švéda. Jeho tým tak zvítězil tím nejtěsnějším možným rozdílem.

Poprvé na domácí dráze nastoupili dorostenci Startu Jihlava v roli favorita a tato role jim evidentně nesvědčila. V nedělním dopoledni sehráli v 5. kole 1. ligy vyrovnaný duel s celkem, který ještě v této sezoně nebodoval. V prvním duelu sice s přehledem zvítězil Lukáš Zeman (JIH) nad Zarembou (VYŠ) a domácí vedli. Pavel Mutl v další dvojici stále ještě nenašel loňskou formu, a tak i dnes přenechal celkem lehce body soupeři, tudíž před poslední dvojicí bylo srovnáno 1:1 a Jihlava vede o 13. Lídr domácích Jan Blažek měl tedy vše ve svých rukách. Bodovací systém je však někdy krutý nejen na silnicích, a tak i přes těsnou výhru o jednu kuželku nad Robertem Modříkem získal bod soupeř, který zvítězil na třech drahách a získal tím pro družstvo Vyškova cennou remízu. Pro domácí Start je to ale ztráta. (ze stránek Startu Jihlava).

Datum: 20. 10. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka