ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga dorostenek – 5. kolo

Obě utkání 5. kola skupiny „A“ vyzněla jednoznačně pro domácí družstva a také ve skupině „B“ mají obě utkání stejný výsledek.

Skupina „A“

Obě utkání 5. kola vyzněla jednoznačně pro domácí družstva. V okresním derby mezi Kolínem a Červenými Pečkami ukázaly kolínské dorostenky, že jim není kutnohorská kuželna vůbec cizí a předvedly dobrý výkon. Svým soupeřkám nedovolily získat ani jednu dráhu, a tak hostující hráčky odjely domů s kanárem. Nejlépe zahrála domácí Vlasta Kohoutová (554).

To Duchcov sice nějakou tu dráhu prohrál, nikdy to však nestačilo na celý bod. Proto i v tomto utkání zazpíval kanárek a odvezly si ho holky z Chotovin. Duchcov naopak stále zůstává neporažen.

Skupina „B“

Také ve skupině „B“ mají obě utkání stejný výsledek. Všechna čtyři družstva dostala po bodu. V Rýmařově dokázala remizovat Kroměříž, a to hlavně díky Ivaně Pitronové, která předvedla pěkný výkon 551. Její spoluhráčky ho už ale napodobit nedovedly.

Trošku divoké utkání se odehrálo ve Valašském Meziříčí, kam zavítal Šumperk. Po úvodní čtveřici se do vedení 2:0 dostaly hostující hráčky, když Veronika Skoumalová těsně porazila Ivanu Kateřiňákovou a Nikola Tatoušková výkonem 575 převálcovala Martinu Janyškovou o 103 kuželek. Kdo však mohl tušit, že to Šumperku nebude stačit. Klára Zubajová (570) téměř vyrovnala výkon Nikoly a soupeřku přehrála o celých 114 kuželek, čímž zajistila svému týmu bod.

Datum: 12. 10. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Lukáš Hlavinka