ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů – 4. kolo

V tomto kole hrály prim hostující týmy. Ty se na domácí celky vytáhly. Ve třech utkáních braly oba body a Luhačovice navíc uhrály ve Vrchlabí remízu. Body z venku přivážejí Dačice z Náchoda, Zábřeh z Husovic a PSJ Jihlava z Přerova.

V tabulce se na první místo protlačil Slavoj Praha, který zatím podává slušné výkony a jeho hráči zatím neokusili hořkost porážky. Slavoj má navíc jedno odložené utkání k dobru. Bez prohry jsou také třetí a čtvrtý v tabulce Sokol Luhačovice a PSJ Jihlava. Oba týmy ale ztratily bod po remízách. Konec tabulky okupují oba brněnské celky, které zatím získaly po bodu a zdá se, že budou mít v letošním ročníku hodně velké problémy v soutěži.

Hráči Centropenu Dačice opět potvrdili, že jsou na tento ročník soutěže skvěle připraveni. Zatím hráli pouze venku, z toho dvakrát zvítězili a ve Vrchlabí jim k tomu mnoho nechybělo. V Náchodě se jim opět v tomto kole dařilo. Domácí zůstali hluboko za svým výkonem z minulého utkání a to byla voda na mlýn hostujícího celku. Hostující celek zaskočil domácí od úvodních hodů. Dačice postupně zvyšovaly náskok a před závěrem vedly 4:0 při náskoku 104 kuželek a to bylo moc i na dotahováky domácích. Petr Holý s Jaroslavem Hažvou sice své duely vyhráli, ale na zvrácení náskoku hostujícího celku v poražených kuželkách to nestačilo. Šestistovka v tomto kole v Náchodě žádná nepadla. Nejblíže byl Jirka Němec z Dačic výkonem 599.

Dramatické utkání se hrálo ve Vrchlabí kam zavítali hráči Sokola Luhačovice. Domácí celek se proti minulému kolo zlepšil o cca 100 kuželek, ale na zisk obou bodů to nestačilo a pokud by hostům zahrál Radek Polách, kterému se nedařilo, nestačilo by to ani na remízu. Pro hráče Vrchlabí to ještě po první šedesátce v závěru vypadalo, že by mohli dosáhnout na oba body, ale zkušenosti koncových hráčů se plně projevily. Pavel Kubálek s Michalem Markusem zvládli koncovku na jedničku a uhráli zaslouženou remízu. Nejlepší výkon předvedl Michal Markus, který porazil 612 kuželek.

Lokomotiva Česká Třebová hostila celek Moravské Slavie Brno. Česká Třebová podala v tomto kole ještě lepší výkon než v prvním domácím utkání nového ročníku soutěže a tak hostující celek, který není v optimální herní pohodě, byl pro ně snadnou kořistí. Hráči domácího celku třikrát překonali šestistovku. Jiří Hetych vynikajících 637, Pavel Jiroušek 633 a Karel Zubalík 602. Nedařilo se Miroslavu Hýblovi, který byl střídán a díky tomu uhrála Moravská čestný bod, který získal Miroslav Milan po nejlepším výkonu hráče hostujícího celku – 606 poražených kuželek.

Družstvo Sokola Husovice neustálo ani druhé domácí vystoupení. V dramatickém a vyrovnaném utkání nakonec domácí přenechali oba body staronovému účastníkovi ligy družstvu KK Zábřeh. Domácí celek nezvládl koncovku. Josef Sitta s Lukášem Horňákem získali oba body. Husovice ještě před závěrečnou třicítkou měly navrch 33 kuželek. Ani to domácím nestačilo. Zábřeh nakonec končil s náskokem čtyř kuželek, když ani jeden z husovických hráčů nepřešel v dorážce do páté devítky.

Slavoj Praha po zatím nejlepším výkonu v tomto soutěžním ročníku jasně přehrál Jiskru Kovářskou. Domácí měli vynikající vstup do utkání. Dařilo se zvlášť Igorovi Búrikovi, který po nejlepším výkonu v utkání 627 získal jasně bod. Anton Stašák rovněž překonal šestistovku a tak z toho bylo jasné vedení domácích o 162 kuželek. Ve střední části zápasu Slavoj polevil a toho hosté využili ke srovnání bodového stavu na 2:2. Na kontě Slavoje zůstalo stále k dobru 116 kuželek. Závěr utkání se hrál opět v režii domácího celku. Třetí šestistovku v utkání přidal Petr Pavlík a Zdeněk Gartus za ní zaostal o dva kolky. Hosté na tyto výkony nedokázali reagovat i když Vlastimil Zeman st. Petra Pavlíka hodně potrápil. Slavoj Praha tak zatím neokusil v soutěži hořkost porážky a patří mu vedoucí příčka v tabulce.

Mistrovský celek z Jihlavy se představil v tomto kole v Přerově. Hosté měli lepší vstup do utkání. Úvodní část vyhráli 2:0. Martin Švorba porazil 600 kuželek a 3:1 přehrál Jiřího Staňka, který porazil pouze o jeden kolek méně. Robin Parkan překvapivě jasně 4:0 přehrál Romana Goldemunda. Střední část utkání skončila dělbou bodů. Před závěrečnou částí zápasu byl stav 3:1 a 56 kuželek k dobru pro hosty. V závěru již domácí neměli na otočení vývoje utkání. Jan Kotyza jasně přehrával svého soupeře a tak ani výhra Vlastimila Bělíčka již nemohla nic změnit na výhře jihlavského týmu.

V pořadí jednotlivců drží stále pět hráčů průměr vyšší jak šest set. Průměrem 611 jim vévodí Miroslav Milan z Moravské Slavie Brno.

Datum: 12. 10. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa