ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Třetí kolo první ligy mužů a žen

Třetí kolo ligové soutěže bylo z důvodu účasti našich družstev na pohárových soutěžích rozděleno do několika termínů.

První liga mužů

Po remízové předehrávce Moravská Slavia Brno – SKK Náchod se hrála o tomto víkendu tři utkání.  Dvakrát zvítězili domácí, jednou hosté, když KK Zábřeh podlehl doma Lokomotivě České Třebové. Z jednotlivců se vyznamenal David Hobl ze Spartaku Vrchlabí, který na kuželně v Přerově porazil 637 kuželek.

Družstvo Sokola Husovice mělo v tomto kole Jiskru Kovářskou na lopatě. Závěr utkání jeho hráči dokonale pokazili. Dokázali prohrát 157 kuželek a to rozhodlo, při shodném zisku bodů ze hry, že vítězství a body si připisují na své konto domácí hráči. Husovicím vyšla na jedničku úvodní část utkání, ve které oba hostující hráči bodovali. Zdeněk Vymazal po nejlepším výkonu v utkání, když porazil 587 kuželek. Ve střední části zápasu již na tom byli lépe domácí. Získali jeden bod i když oba jeho hráči zahráli lepší výkon než jejich soupeři. Husovický Jiří Axman ml. porazil o dvě kuželky méně než jeho soupeř, ale na body vyhrál 3:1. Závěr utkání se hostujícím hráčům vůbec nevyvedl. Naopak Jiskře Kovářská vyšla koncovka na výbornou. Domácí hráči již na první dráze smazali náskok Husovic v poražených kuželkách a nenechali nic náhodě. O co hůř hosté hráli, o to se jim víc dařilo. Hosté po polovině vystřídali velmi špatně hrajícího Tomáše Barányho. Ztráta v této fázi utkání byla již tak velká, že ani případný dobrý výkon střídajícího hráče nemohl na výsledku a výhře Kovářské v podstatě nic změnit.

Spartak Přerov hostil nováčka soutěže Spartak Vrchlabí. Po vyrovnané úvodní části utkání dokázali domácí ovládnout střední část utkání a vytvořit si tak dobrou pozici do závěru. Vedli 3:1 při náskoku 55 kuželek. O důležitý náskok v poražených kuželkách se postaral Dalibor Matyáš, který porazil 614 kuželek a byl nejlepším domácím hráčem. V závěru utkání zahrál výborně hostující David Hobl. Zahrál nejlepší výkon v utkání, když porazil 637 kuželek a hosté díky tomuto výkonu ukrajovali postupně z náskoku domácích. Přerov před poslední dráhou vedl o 64 kuželek a domácí mohli být v klidu, ale opak byl pravdou. David Hobl nahrál na poslední dráze na Václava Mazura 58 kuželek po výkonu 178.  Pro domácí naštěstí Vlastimil Bělíček držel svého soupeře na uzdě a tak na kontě Přerova zůstalo 15 kuželek a tím i oba body.


První liga žen

Čtyři zápasy třetího kola ligové soutěže byly z důvodu účasti družstev na pohárových soutěžích předehrány. O tomto víkendu se hrálo  pouze na kuželnách ve Zlíně a Přerově. V jednom případě zvítězily domácí hráčky a jednou si odváží body hosté. Nováček soutěže z Neratovic se vytáhl v Přerově na domácí Spartak a překvapivě si odváží body po slabém výkonu domácího družstva. Z jednotlivkyň předvedla výborný výkon na zlínské kuželně Martina Zimáková, která porazila 587 kuželek a vysoko předčila ostatní zúčastněné hráčky z obou družstev. Bez ztráty bodu jsou v tabulce po třetím kole tři družstva. Na zisk bodů stále čekají hráčky Spartaku Přerov, které mají na svém kontě nulu.

Nováček soutěže KC Zlín hostil SKK Primátor Náchod, družstvo, které se loni dlouho pohybovalo v pásmu sestupu a tomu napovídal i průběh utkání. Domácí družstvo od porážky zachránila po vynikajícím výkonu Martina Zimáková, která porazila na zlínské poměry vynikajících 587 kuželek a nedala Anetě Cvejnové žádnou šanci na případný úspěch. Nedařilo se ani Evě Majerové. Zlínské hráčky otočily dokonale vývoj utkání co se týká poražených kuželek. Z -72 kuželek po druhé části utkání dokázala domácí dvojice na své soupeřky nahrát úctyhodných 145 kuželek. Obě zlínské hráčky vyhrály shodně 4:0 a zajistily domácímu družstvu výhru 5:3.

Druhý nováček ligové soutěže TJ Neratovice se představil v Přerově proti Spartaku Přerov. Domácím se od úvodních hodů nedařilo. První čtyři hráčky jen stěží překonaly pětistovku a toho výkonově vyrovnanější celek z Neratovic využil k vedení po druhé části utkání 3:1 při náskoku 73 kuželek a to vypadalo pro hostující celek velmi slibně. V závěru přerovské hráčky díky dobrému výkonu Kateřiny Fajdekové ukrajovaly z náskoku Neratovic, ale v závěru chybělo k zisku bodu 23 kuželek. Druhá neratovická hráčka Zdenka Černá vybojovala cenný bod po těsné výhře nad Kamilou Katzerovou a to znamenalo překvapivou výhru 6:2.

Datum: 5. 10. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa