ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Druhé kolo první ligy mužů

Bilance druhého kola vyzněla jasně pro domácí celky. Jediný bod z venku si přivážejí hráči KK PSJ Jihlava po remíze 4:4 v Husovicích. Bez zisku bodů jsou zatím dva celky, a to Jiskra Kovářská a KK Zábřeh. Hořkost porážky zatím neokusila čtyři družstva.

Asi nejhodnotnější výkon kola zaznamenali hráči celku SKK Primátor Náchod, když vytvořili výkonem 3626 nový rekord náchodské kuželny. Před startem v pohárové soutěži je to velmi slibné. V utkání byla pětkrát pokořena hranice šesti set kuželek. Jedenkrát hostující hráč Martin Sitta výkonem 614 poražených kuželek. O zbylé se podělili domácí hráči. Staronový účastník 1. KLM KK Zábřeh neměl nejmenší šanci na případný úspěch.  Vůbec nejlepší výkon podal Petr Holý se 648 poraženými kuželkami po famózní úvodní dráze 195. Podrobnosti k utkání najdete v komentáři u podrobných výsledků.

Tři šestistovky byly pokořeny v Luhačovicích, kde domácí hráči hostili Moravskou Slavii Brno. Z hostů nejlepší jako již tradičně Miroslav Milan 612 poražených kuželek, za domácí Luhačovice Pavel Kubálek, ještě o  dvě kuželky více, 614. Moravská  neuspěla a je s jedním bodem na chvostu tabulky.

Nováček soutěže Spartak Vrchlabí hostil Centropen Dačice. Hosté se namlsali výhrou v minulém kole v Brně a určitě chtěli bodovat i v tomto kole. Úvod utkání to také potvrdil. Jirku Malínka zastihl podzim ve skvělé formě, zraje jak víno, nejlepší výkon hostujícího celku 593 kuželek. Dačice tentokrát nezvládly závěr a to rozhodlo o tom, že Spartak Vrchlabí získává první ligové body do tabulky.

Slavoj Praha hostil Spartak Přerov. Domácí hráči pokořili ve dvou případech šestistovku. Anton Stašák, který měl na sebe papírově nejlepšího z hostujícího celku Romana Goldemunda, porazil 607 a zvítězil. Druhou zdolal Igor Búrik výkonem 601. Spartak Přerov nezahrál v Praze špatně. Prohra 7:1 je pro ně až příliš krutá.

Jedna šestistovka padla také v České Třebové, kde domácí hostili Jiskru Kovářskou. Postaral se o ni Pavel Jiroušek výkonem 605. Po vyrovnané úvodní části utkání ovládla domácí Česká Třebová střed a před závěrem šla do vedení 3:1 a se 40 kuželkami do plusu.  V závěru utkání získala obě družstva po bodu, když o zisku bylo jasno již od úvodních hodů. Body si připisovali po výhrách 4:0.  Domácí nakonec navýšili i náskok v poražených kuželkách na 70 a dovedli utkání do vítězného konce. 

Dramatické utkání se hrálo v Husovicích, kde domácí přivítali loňského přeborníka KK PSJ Jihlavu. Ve vyrovnaném zápase, který skončil remízou 4:4 nemělo žádné z družstev navrch. Jihlavě hodně napomohl k zisku bodu neslaný nemastný výkon Jirky Radila ve druhé šedesátce, kde ztratil na Jana Kotyzu 34 kuželek. V utkání se na obou stranách blýskli mladíci. Jan Ševela nejlepší z hostů 590. Za Sokol Husovice podal nejlepší výkon Jiří Axman ml. 597 poražených kuželek.

Datum: 27. 9. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa