ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS Dettenheim – jednotlivci + kombinace

Závěrečný den šampionátu nabídne souboj nejlepších jednotlivců. Zuzka ve finále skvěle – 617 a je z toho stříbro. V kombinaci potom bere bronz!

Ve finále každé kategorie se představí 16 nejúspěšnějších ze soutěže týmů a dvojic (dosažené výkony se sčítají). Česko má ve hře už jen Zuzku Musilovou. Ta nastoupí v rámci druhého (tedy toho lepšího) náhozu zhruba v 11:10. Zuzka je zatím třetí díky výkonu 1203 kuželek. První je domácí hráčka Sina Beisser (1241), druhá pak Slovinka Sara Gorjanc (1226).

Ve finále kombinace dorostenců, které se odehraje hned poté, bohužel žádného zástupce nemáme. Souboj o medaile se tak odehraje bez naší účasti. Celkovému pořadí po dvojicích vévodí Chorvat Hrvoje Marinovic (1285). V závěsu za ním je duo domácích hráčů – Patrick Krieger (1281) a Manuel Weiss (1265).

Zuzka načala svoji stodvacítku zostra. První dráha 95+62 – 157. Lépe zahájila jen pozdější vítězka Chorvatka Nika Cvitkovic (164). Na druhé dráze Zuzka lehce povolila 92+49. Naopak Chorvatka přidala 167 a mířila za titulem. Třetí dráha Zuzce maximálně vyšla a bylo z toho 168 (98+68). O tři kuželky na této dráze porazila Chorvatku. Před poslední třicítkou byl stav následující: Chorvatka 496, Zuzka 466 a nenápadně hrající domácí hráčka Sina Beisser 463. Ta si tak držela vedení v rámci kombinace. Rozhodnout musela poslední dráha. Zuzka dala slušný základ v plných – 90. 16. hodem hned přidala devítku. Pak přišlo slabší středové otevření, ale poslední hody už Zuzka zvládla na výbornou. Poslední dorážku zahrála za 61, celkem 151. Její celkový výkon činil 617 kuželek, což stačilo na stříbro v jednotlivkyních hned za skvěle hrající Chorvatkou Cvitkovic, která ostré tempo udržela až do konce a zaslouženě vyhrála díky 652 kuželkám. Zároveň jí to dopomohlo ke stříbru z kombinace, kde Zuzka brala bronz. Zlato zůstalo doma. Sina Beisser uhájila svůj náskok a její výkon 1850 je novým světovým rekordem a k tomu ještě získala bronz v jednotlivkyních.

Odehráno mají už i dorostenci. A opět padl světový rekord. V soutěži jednotlivců se o něj postaral Maďar Daniel Devenyi, který zahrál 670. Stal se tedy mistrem světa v kategorii jednotlivců. Za ním skončilo duo německých hráčů Marlo Bühler a Patrick Krieger, kteří porazili 657, resp. 637 kuželek. Souboj o vítězství v kombinaci pak přinesl boj do posledních hodů. Před finále vedoucí Chorvat Marinovic bojoval do posledních hodů, ale svůj čtyřkuželkový náskok na Patricka Kriegera nakonec neudržel. Ten se tak díky součtu 1918 stal mistrem světa v kombinaci. Druhý zůstal Marinovic (1913). Na třetím a ještě i na čtvrtém místě pak byli další domácí hráči Marlo Bühler (1878) a Manuel Weiss (1871).

Celé mistrovství tak v podstatě ovládli domácí hráči. Zdatně sekundovat stačili po celou dobu jen chorvatské výběry. Ale i Česko si nakonec připsalo čtyři medaile, což lze určitě považovat za úspěch.

Datum: 13. 5. 2009 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek