ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

19. kolo ligových soutěží

V 1. KLM KK PSJ Jihlava po výhře v Praze nad Slavojem zvýšila naději na zisk titulu. Rarita na přerovské kuželně. Petr Maier po 73 do plných 106 dorážky. V 1. KLZ stačí Slavii k zisku titulu ve zbývajících kolech jednou vyhrát. Boj o druhou sestupovou příčku graduje.

1. KLM

V tomto kole získaly hostující týmy ve svůj prospěch dvě výhry. Asi nejdůležitější body si připsali na své konto hráči KK PSJ Jihlavy, kteří dokázali zvítězit v Praze nad Slavojem Praha a vytvořili si tak velmi příznivou pozici do závěrečných kol v boji o mistrovský titul. SKK Primátor Náchod zvítězil doma nad Centropenem Dačice a tak je stále odstup mezi prvním a druhým družstvem v tabulce tři body.

V závěrečných kolech hraje KK PSJ Jihlava doma s Jiskrou Kovářskou a Spartakem Přerov a zajíždí v 21. kole do Luhačovic. SKK Náchod čekají dvě utkání venku a to v příštím kole Moravská Slavia Brno a v posledním Lokomotiva Tábor. Doma se utkají se Sokolem Husovice. Jihlavě, pokud si udrží punc domácí neporazitelnosti, by již němělo stát nic v cestě k zisku mistrovského titulu. Neříkej ale hop dokud nepřeskočíš. O sestupujících je již po tomto kole jasno. Nejvyšší soutěž po dlouhých letech opouští KK Hagemann Opava a do 2. ligy je doprovodí Lokomotiva Tábor.

Jednotlivci se tentokrát činili. Nejlepší výkon předvedl v Luhačovicích Pavel Kubálek, který porazil 654. Nejzajímavější výkon asi zaznamenal přerovský Petr Majer na první dráze. Než se rozkoukal měl na svém kontě 73 poražených kuželek do plných. Pak ale přišla famózní dorážka 106 (9, 9, 7, 2, 9, 9, 9, 6, 3, 8, 1, 9, 9, 9, 7). Bez komentáře. Petr Majer pak pokračoval v dobrém výkonu a byl v utkání nejlepší výkonem 625 poražených kuželek.


1. KLZ

Soutěž byla v tomto kole ochuzena o dvě utkání, která byla odložena z důvodu povinností členek družstev pro státní reprezentaci. Obě utkání se budou dohrávat příští týden v neděli 5. 4. Ve čtyřech zbývajících zápasech se bojovalo hlavně o udržení se v soutěži. O titulu je již s největší pravděpodobností rozhodnuto. Pražská Slavia potřebuje ve zbývajících třech zápasech uhrát na jistotu dva body. V příštím kole zajíždějí hráčky Slavie do Českých Velenic, pak je čeká doma KK Šumperk a v závěrečném kole se představí na drahách svých největších rivalek v utkání proti KK Zábřeh „A“.

Zajímavější bude boj o záchranu v soutěži. Jasno již má Lokomotiva České Velenice. Po prohře doma s SKK Náchodem již má pouze teoretickou naději na záchranu, ale to je velmi nereálné. Větší boj bude o druhou sestupovou příčku. Na ni kandidují po tomto kole tři družstva – Jiskra Rýmařov, SKK Náchod a béčko KK Zábřeh. V závěrečných kolech hostí KK Zábřeh „B“ doma Spartak Přerov, hostí doma SKK Jičín a v posledním kole jede do Blanska. Náchod má v příštím kole venku KK Šumperk pak přivítá doma KK Zábřeh „A“ a soutěž končí na kuželně v Jičíně. Poslední kandidát na sestup Jiskra Rýmařov jede v příštím kole do Blanska, doma má Konstruktivu Praha a soutěž končí na kuželně v Českých Velenicích.

Z jednotlivkyň zaznamenala v tomto kole nejlepší výkon tohoto soutěžního ročníku Michaela Sedláčková ze Spartaku Přerov, která na domácí kuželně porazila výborných 634 kuželek.

Datum: 29. 3. 2009 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa