ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

13. ročník Poháru mladých nadějí je dobojován

V sobotu 28. března přivítala olomoucká osmidráha finalisty letošního 13. ročníku Poháru mladých nadějí. Již tradičně naplněné hlediště sledovalo boje nejen o celkové vítězství, ale i o třináct postupových míst na mistrovství republiky v kategorii starší žáci a starší žákyně.

Žákyně se o mistrovský titul utkají v Blansku. Žáci pak v Teplé; v obou případech 1. května 2009. Rozpisy obou mistrovství najdete na webových stránkách České kuželkářské asociace. Tento zpravodaj zároveň slouží jako přihláška pro obě zmíněná mistrovství.

A jak to probíhalo v Olomouci? Absolutně nejvyšší výkon 286 kuželek předvedla Kristýna Švihlíková, která odehrála celý ročník ve skvělé formě a ve své kategorii v podstatě neměla vážnou konkurenci. Zajímavé bude, zda dokáže svoje umění přetavit také do zlata na mistrovství republiky.

K vidění byly ještě dvě dvěstěosmdesátky. Jedna v podání oderského Marka Frydrycha a druhá v podání dačického Mojmíra Holce. Mladším žákyním kraloval výkon 265 kuželek jablonecké Adély Honsové a zajistil jí zároveň pěkné třetí místo v celkovém pořadí.

Děkuji olomouckým kuželkářům za bezproblémový průběh akce. Skěle pracoval také nový program od pana Rosta, který se osobně účastnil sobotního dopoledne.

Soutěžní ročník končí, blíží se volební valná hromada. Přesto, že nikdo dnes nedokáže říct, kdo bude v budoucnosti působit ve funkci předsedy komise mládeže a kdo bude řídit tuto soutěž, musíme další ročník připravit již nyní. V této souvislosti bych rád znovu připoměl, že stále nemám dostatek zájemců o pořádání jednotlivých turnajů v dalším ročníku. Pokud tedy máte zájem, ozvěte se co nejdříve.

Rád bych ještě poděkoval všem pořadatelům turnajů za velmi dobrou spolupráci v průběhu celého ročníku a vyslovil přání, aby tomu tak bylo i v budoucnosti.

Všem postupujícím na mistrovství republiky přeji co nejhodnotnější výkony.

Datum: 29. 3. 2009 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John