ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS – závěrečný den

Dnes se na MS v Banja Luce rozdělují medaile! Dobojováno!

Jednotlivci – boje o třetí místo:

V ženské kategorii proti sobě nastoupily Srbka Nevenka Jokovic a Němka Ursula Zimmermann. Němka svou soupeřku celkem hladce porazila 3:1 na dráhy (620:552) a získala bronz. V mužské kategorii se odehrál souboj dvou Maďarů. Norbert Kiss svému o dvanáct let staršímu kolegovi z reprezentace Sandoru Farkasovi nedal vůbec žádnou šanci a hladce 4:0 (657:596) získal bronzovou medaili.

Jednotlivci – finále:

To odstartuje v půl jedné, respektive ve tři čtvrtě na dvě odpoledne. V ženské kategorii bude k vidění opět srbsko-německý souboj – Livia Santo se střetne s přemožitelkou Lucky Vaverkové, s Corinou Kastner. Po nich pak ke svému finálovému souboji nastoupí muži. Proti slovinskému hráči Mitjovi Gornikovi nastoupí Rumun Nicolae Lupu.

A finále jsou dobojována. Ženy – Corinna Kastner nedala příliš šancí Livii Santo. Poráží jí 3:1 (618:579) a získává titul mistryně světa pro Německo.
Muži – Finále bylo velkým bojem. Nakonec ho pro sebe rozhodnul rumunský hráč Nicolae Lupu. Porazil Mitju Gornika 2,5:1,5 (623:620).

Tandemy:

Už bez našich zástupců proběhly i semifinále a finále soutěže tandemů. V prvním semifinále si srbský tandem Zorica Barac/Vilmos Zavarko poradila se slovinskou dvojicí Nada Savic/Mario Culibrk 2:0. V druhém pak Gyöngyi Csongradi spolu s Lazslem Karsaiem přehráli po velkém boji na sudden victory (13:12) italskou dvojici Adele Ainhauser/Franz Höller.

Finále pak po velkém boji pro sebe získala srbská dvojice. Rozhodnout musela sudden victory, ve které Barac se Zavarkem zvítězili 15:14.

Sprinty:

Na programu jsou semifinále a finále obou kategorií. Bohužel bez našich zástupců. Druhé dnešní zlato může získat Srb Vilmos Zavarko. Ve hře jsou i účastnice boje o třetí místo v kategorii jednotlivkyň. Semifinále muži – obě rozhodla až náhlá smrt. V prvním souboji 27:15 na sudden victory vítězí Gabor Kovacs (HUN) nad Jovanem Čaličem (SRB). V druhém pak Vilmos Zavarko porazil Rumuna Dumunitru Dorina 24:17.

Finále pak bylo velkým maďarsko-srbským soubojem. Vše skončilo opět sudden victory, kde šťastnějším byl maďarský hráč a získal tak titul mistra světa.

Ženy – opakoval se souboj z dopoledne. Ve finále proti sobě totiž opět hrály Nevenka Jokovic a Ursula Zimmermann. První v semifinále zdolala Slovinku Radu Savic (na sudden victory 18:15) a druhá pak dokonce až v druhém rozstřelu přešla přes Slovenku Gabrielu Kuchárovou 42:40.

Finále – dnes již podruhé se z vítězství nad Srbkou radovala Němka. Opět to bylo na sudden victory (23:22).

Kombinace:

Dnes se rozhodne i poněkud zvláštní kombinace. Ta dává dohromady výsledek ze soutěže jednotlivců a ze sprintu. Zatím nejblíže ke zlatu má Chorvatka Zeljka Orehovec a Maďar Norbert Kiss.

A tak se také stalo! V hodnocení národů pak byla nejúspěšnější reprezentace Srbska před Maďarskem a Německem.

Datum: 25. 10. 2008 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek