ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Turnaj ve Velkém Meziříčí

Ve dnech 28. 8.–7. 9. 2008 uspořádal oddíl kuželek TJ Spartak Velké Meziříčí 8. ročník turnaje kuželkářských dvojic s názvem „POHÁR TJ SPARTAK“, kterého se zúčastnilo 80 dvojic.

O tom, že se tento turnaj těší velké oblibě, svědčí i účast hráčů působících v zahraničních či v našich ligových družstvech, ale také kuželkářů ze Slovenska. Meziříčský turnaj je navíc součástí kuželkářského seriálu Turné Vysočina, a tak hráči bojovali i o body za celkové umístění, které budou započítány do výsledků tohoto turné.

Zajímavostí letošního turnaje bylo dosažení nejlepších výsledků v samém začátku i na konci turnaje. To ale neznamenalo, že se uprostřed hracích dnů nic nedělo! Na rozdíl od jiných turnajů bylo dosaženo 7 výkonů nad 500 poražených kuželek! Hráči chvílemi překonávali sami sebe a díky vyrovnaným výkonům, neustále se měnící výsledková listina nedokázala do poslední chvíle nikomu říct, na jaké příčce se umístí.

Celkovými vítězi turnaje se stali naši hráči, kteří v současné době reprezentují ligová družstva u nás a v zahraničí, Petr Března a Milan Souček výkonem 1035 kuželek (504+531). Druhé místo obsadili loňští vítězové Kotyza, Parkan (PSJ Jihlava) výkonem 1001 kuželek (525+476) a třetí místo Varga, Samák (TKK Trenčín) výkonem 999 kuželek (524+475). V kategorii žen obsadili první místo Račková, Pospíchalová výkonem 948 kuželek (509+539).

Domácí oddíl připravil účastníkům turnaje skutečně vynikající herní prostředí. Hrálo se s novými koulemi do nových kuželek na repasovaných automatech německé firmy Vollmer (tyto byly zakoupeny v loňském roce za finanční pomoci Města VM).

Několikrát bylo možno slyšet od účastníků turnaje slova chvály nad padavostí naší kuželny, ale i to, že této skutečnosti nedokázali ve svůj prospěch využít.

Hráči se pořadatelům odvděčili skvělými výkony a sedmi rekordy kuželny: Jednotlivci – muži: Souček – 531 kuželek, juniorky: Račková – 509 kuželek, žáci: Dobeš – 457 kuželek. Dvojice - muži: Března+Souček – 1035 kuželek, ženy: Račková+Pospíchalová – 948 kuželek smíšené Sailerová+Hrubý 977. Račková dosáhla navíc rekordu na dráze č.1 výkonem 280 kuželek.

Datum: 19. 9. 2008 | Sekce: Turnaje | Autor: Milan Souček