ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Sobota 17. 5. – reportáž

SP U14 a U18 pokračoval druhý den soutěží smíšených dvojic a hned byl nadmíru úspěšný!

Zadar 2008

O předstartovní psychické rozcvičení trenérské dvojice Dobeš – Výrek se postaraly obě naše reprezentantky, když po příjezdu na kuželnu zjistily, že si svá startovní čísla (povinná výbava ke startu!) lisují v knize na pokoji. Jelikož výprava bydlí zhruba 30 minut jízdy autem od kuželny, museli trenéři sáhnout k improvizační variantě a potřebná startovní čísla si tak děvčata za trest musela namalovat řasenkou na kus papíru (viz foto).

Po hodině výtvarné výchovy mohla konečně začít bitva o medaile. Díky pouhým osmi startujícím dvojicím a třem sadám medailí to je od začátku bitva více než nadějná. Po polovině startu se naši žáčci drželi (cyklistickou terminologií řečeno) v hlavním pelotonu, když tempo vehementně diktovali především Srbové. Zatímco Karolína se oproti včerejší kvalifikaci dokázala o téměř 30 kuželek zlepšit, Martin se naopak díky nevydařené druhé polovině startu podhodil o 19.

V další rundě dobře hrající Slovinci nezvládli závěrečnou čtvrtinu a naděje tak stále žila. V poslední rundě nastoupili k honbě za medailí odvážně především Rakušané, ale přepálili začátek, začali ztrácet a prozatímní 2. místo bylo téměř nadosah. V úplné koncovce oběma Rakušanům totálně došly síly a naše výprava začala oslavovat historické stříbro!

Zadar 2008

Dorostenci nastoupili ve 12:30 středoevropského času. Po slabším rozjezdu se dokázali zlepšit a po půlce 545 měli stejně jako žáčci našlápnuto na bednu (Kamil Bednář promine!). Poslední dráha Radima však odsoudila naši dorosteneckou dvojici na trochu smolné 5. místo.

Zítra světový pohár vyvrcholí finálem jednotlivců. Jako první začne již od 8:00 Kája Doubková, rundu po ní půjde Kamča Šmerdová, ve třetí lajně nastoupí Mates Schejbal a účinkování celé výpravy završí v 11:30 svým startem Radim Metelka. Nezbývá, než našim nadějím popřát klidnou noc a mnoho sil na zítřek!

Datum: 17. 5. 2008 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jan Kotyza