ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohárová sobota v Olomouci

12. ročník PMN ukončilo vyvrcholení soutěže finálovými boji na olomoucké osmidráze. Jména Stursová, Prkna, Prokšová a Urban jsou ta „zlatá“.

Dvanáctý ročník Poháru mladých nadějí je minulostí. Poslední březnovou sobotu hostila olomoucká osmidráha čtyriašedesát dívek a chlapců, kteří se umístili na prvních šestnácti místech průběžného pořadí po 6. turnaji. Přijeli všichni, nikdo nechyběl.

Pořádající Hanácký kuželkářsý klub Olomouc zabezpečil důstojný a hladký průběh celé akce. Nechyběly ceny od sponzorů pro ty nejlepší ani drobnosti pro všechny účastníky. Na regulernost soutěže dohlížela dvojice rozhodčích ve složení B. Fajdeková a M. Sekanina, která se svého úkolu zhostila na jedničku. Všem tedy ještě jednou děkuji a těším se příští rok nashledanou.

A nyní k vlastnímu průběhu finále. K vidění byly skutečně kvalitní výkony. Na stávající rekord (296) v kategorii mladších žáků útočil Lukáš Prkna. Nepovedlo se, ale Lukáš předvedl skvělých 286 kuželek, což mu ve svém důsledku zajistilo celkové prvenství v této kategorii. Podařilo se mu smazat téměř dvacetibodové manko na prvního v průběžném pořadí po 6. tunaji.

Mezi mladšími děvčaty uhájila celkové prvenství lomnická Tereza Stursová. Její bodový náskok byl nedostižitelný a tak ani její čtvrté místo ve finále na tomto faktu nic nezměnilo. V Olomouci zvítězila výborným výkonem 275 poražených kuželek Eliška Kubáčková z Kroměříže.

V případě starších žákyň rozhodl o prvenství jihlavské Hany Prokšové až nižší počet chybných hodů (shodná dorážka) při výkonu 267 kuželek. Druhá v pořadí Barbora Švarcová ze Sezimova Ústí měla chyb šest, její soupeřka jen dvě. Hranici 260 bodů překročilo celkem šest dívek, což svědčí o vyrovnanosti soutěže v této kategorii.

V kategorii starších chlapců byla situace před fínálovým startem poměrně vyrovnaná. Dosud vedoucí Martin Schejbal však zahrál „jenom“ 240 a tak zatím druhý karlovarský Ladislav Urban se mohl výkonem 264 kuželek posunout na celkové první místo. Vítězem fínále se však stal oderský Marek Frydrych, který porazil výborných 274 kuželek.

Konečné pořadí v kategoriích starších žáků a žákyň rozluštilo také otázku, kdo se kvalifikoval na mistrovství Česka. Postupuje prvních třináct. Tento zpravodaj (PDF, 1,93 MB) zároveň slouží jako jejich přihláška na mistrovství. Děvčata hrají v České Třebové a chlapci v Přelouči v sobotu 26. dubna 2008. Rozpisy mistrovství jsou ke stažení na webových stránkách ČKA. Ze starších žákyň si právo postupu na mistrovství republiky vybojovala ještě i čtrnáctá Michaela Šlapáková z Teplic, neboť českotřebovská K. Pekařová postupuje z mistrovství kraje.

V průběhu týdne bude doplněna fotogalerie umístěná na webu soutěže na adrese http://pmn.czechian.net.

Podrobnosti včetně mnoha fotografií si můžete stáhnout zde (PDF, 1,93 MB).

Datum: 30. 3. 2008 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John