ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Hodnocení kontrolního startu v Blansku

Blansko bylo místem dalšího Kontrolního startu juniorské reprezentace. Hráči absolvovali dvě ostré „stodvacítky“, testy fyzické připravenosti a soutěže ve sprintu a tandemech mix. Další akcí mimo ligových soutěží je mezistátní utkání se svými vrstevníky z Polska na jejich půdě.

Kontrolní start v Blansku Ve dnech 7. až 9. září se na šestidráhové kuželně ČKD Blansko uskutečnil další kontrolní start juniorské reprezentace. Trenéři Růžena Smrčková (juniorky) a Luděk Keprt (junioři) pozvali po dvanácti hráčích a připravili pro ně náročný program. S ohledem na začátek školního roku a vzhledem k nemocem a zraněním bylo u juniorek několik omluv. Ke svým mistrovským utkáním do Rakouska musely v sobotu ráno odjet Andrea Axmanová a Lucka Vaverková, aby se večer zase vrátily a nedělního programu se zúčastnily. Naplánovaný program však byl beze zbytku splněn.

Ze strany ČKD Blansko bylo vše připraveno, celou tíhu dění na kuželně však „odnesl“ sám Jan Šmerda a jemu patří opravdu náš dík. Ubytování i stravování bylo zajištěno v hotelu PROBE (bývalý ČKD), takže nedocházelo k žádným časovým ztrátám a časový scénář klapal doslova na minutu.

PÁTEK, 7. ZÁŘÍ:
Po zahájení a večeři byla na programu soutěž tandemů. Trenéři sestavili páry už s výhledem na nastávající akce. Ve finále zvítězili domácí Kamila Šmerdová s Alešem Hilzensauerem před dorosteneckými mistry světa z Boleslawiece Anetou Cvejnovou a Ondrou Toušem. V několika utkáních se rozhodovalo až při „Sudden Victory“ a rozhodně nechybělo napětí.

SOBOTA, 8. ZÁŘÍ:
Dopoledne sehrály obě kategorie 120 hodů sdružených a absolvovaly prověrku fyzické zdatnosti. V té byly znát značné rozdíly dle toho, jak se který hráč této činnosti věnuje. Markatní to bylo zejména u švihadla, kde ti nešikovní dokázali 16 (!!!) přeskoků za minutu a naopak ti nejlepší vysoko přes sto. Nejlepšími byli: u juniorek Račková (145), Vaverková (140), Mederová (130), u juniorů pak Podzimek (145), Dejda (127) a Dvořák (107). Protože, jak již bylo řečeno, musely Axmanová s Vaverkovou do Rakouska k mistrovskému utkání (obě zahrály dobře), pomohli nám k doplnění počtů domácí hráči.

Odpoledne pak bylo věnováno turnaji ve sprintu, hráči a hráčky si vylosovali čísla a tak jako v tandemech i zde se odehrály zajímavé souboje.

Po osmnácté hodině přijel prezident svazu Jiří Jančálek. Pozdravil účastníky kontrolního startu, popřál všem hodně úspěchů a večer pak strávil ve společnosti realizačního týmu. V rámci plánovaného společného posezení se podařilo zajistit místa u televize, takže zájemci mohli sledovat upracované vítězství našich fotbalistů nad San Marinem.

NEDĚLE, 9. září:
Druhá ostrá stodvacítka prověřila fyzickou připravenost účastníků, pochopitelně, byly i rezervy, výkony však byly u většiny dobré. Zapojily se obě „Rakušanky“ – Axmanová a Vaverková, bohužel, Kamile Šmerdové oteklo koleno a tak ji obětavě zastoupil tatínek. Chyběla i Olga Bučková, která se musela postarat o svá dvojčata.

Kontrolní start, jak už bylo řečeno, plně splnil to, co od něj trenéři očekávali. Velice příjemným překvapením byl výkon jihlavské Jany Račkové, která vlastně byla „náhradnicí náhradnic“. Velice dobře se představila i Vendula Mederová, z tří dorostenek přesvědčila o svých kvalitách zejména Lída Johnová. Mezi juniory „kralovali“ osvědčení borci, jediným zklamáním byly, nejen výkony, předpokládané opory juniorského kádru Pavla Jirouška, musí jít hodně „do sebe“, aby opět získal trenérovu důvěru.

Před juniorskými kádry je teď mezistátní utkání se svými polskými vrstevníky na jejich půdě, místo ještě není definitivně určeno. Trenéři mají na nominaci čas ještě měsíc...

Datum: 14. 9. 2007 | Sekce: Reprezentace | Autor: Petr Holý