ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Laugarício cup v Trenčíně (SVK)

Rád bych vám představil turnaj Laugarício cup, který bezesporu patří mezi největší turnaje organizované na Slovensku.

Název poháru pochází z dob Římské říše – Laugarício se říkalo dnešnímu Trenčínu v té době. Město Trenčín se nachází na západním Slovensku v oblasti středního Považí, 204 m nad mořem a má 57 000 obyvatel. Z České republiky se tam dostanete nejbližším hraničním přechodem Starý Hrozenkov cca 14 km od Trenčína.

Turnaj v Trenčíně se bude konat už po šestnácté. Pořadatelé letos organizují turnaj dvojic mužů a žen na 120 hs v termínu 20. 7.– 9. 9. 2007.

Původní šestidráha byla z komerčních důvodů přebudována na 4 dráhy kuželek a dvě dráhy bowlingu. Můžete spojit sport se „zábavou“ a po odehrání kuželek si můžete zkusit bowling. Interiér kuželny je značně inovovaný a hlavní změnou je výměna saduritových drah za segmentové dráhy.

V budově kuželny je funkční diskotéka s velmi pěkným barem a také kantýna, kterou provozuje kuželkářský oddíl TKK (Trenčianský kolkársky klub). V blízkosti kuželny je camp a koupaliště. Město je bohaté na historické památky a rozhodně stojí za to se po tomto velice pěkném městě projít. Největší památkou, kterou nepřehlídnete, a kterou v Trenčíně uvidíte jako první, je Trenčianský hrad. Kuželkáři Trenčína se můžou právem chlubit s nejhezčím výhledem z kuželny, kde se jim nabízí nádherné panorama hradu.

Udělejte si čas, navštivte jedno z nejpěknějších slovenských měst a vyzkoušejte si dráhy, na kterých hraje domácí tým mužů nejvyšší slovenskou soutěž. Je mi velkou ctí, že Laugarício cup je družebním turnajem Vrchlabského Krakonošova poháru.

Turnaj v Trenčíně Vám vřele doporučuji! Pozvánku na turnaj naleznete v sekci turnaje.

S kuželkářským pozdravem HODU ZDAR!
Vlado Žiško (SKK Vrchlabí)

Datum: 12. 6. 2007 | Sekce: Turnaje | Autor: Vlado Žiško