ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár mladých nadějí – 6. turnaj

Základní část Poháru mladých nadějí máme všichni zúčastnění za sebou. Bitva o šestnáct postupových míst na finále v Olomouci je dobojována.

Víkendová sobota ukončila základní část Poháru mladých nadějí. Teď se ti nejúspěšnější mohou těšit na vyvrcholení. Finále se hraje v Olomouci v sobotu 14. dubna 2007. Zpravodaj 6. turnaje najdete na stánkách soutěže.

Do soutěže se v letošním ročníku zapojilo celkem 340 dětí z 68 oddílů celé republiky. Vzhledem k tomu, že v současné době máme evidováno 266 oddílů, tak je zřejmé, že v účasti máme ještě značné rezervy. Já osobně vím o řadě oddílů, kde ti mladí jsou a hrají, byť se PMN neúčastní. Proč? Stále největším problémem je najít ochotného člověka, který by se o kuželkářský potěr staral a na turnaj s nimi jel. V tomto směru má tento sport stále velký dluh.

A jaký byl ten poslení turnaj základní části?

Kategorie mladší žáci a žákyně

V kategorii mladších žáků dosáhli nejvyšších výkonů domáčí hráči v Rychnově v podání Martina Chmury 277 kuželek a v Třebíči Marcela Picmause 268 kuželek.

Z děvčat zahrála velice dobře rýmařovská Petra Kysilková, když porazila 268 kuželek.

Kategorie starší žáci a žákyně

Nejlepší výkon letošního ročníku předvedl Petr Pavelka, který zahrál 291 kuželek. Za zmínku jistě stojí i kvalitních 275 kuželek v podání Jana Endršta v Podbořanech.

Děvčata výrazný výkon tentokrát nepředvedla. Ale všechny vítězky překročily hranici 250 kuželek. Nejvíc pak Aneta Reiterová261.

Všem pořadatelům si dovoluji poděkovat za včasné zaslání výsledků.

Postupujícím přeji hodně zdaru ve finále a těm, kterým se postoupit nepodařilo, zachovat si chuť a nadšení pro kuželkářský sport. Vždyť šance bude již příští – 12. ročník PMN.

Pokud se některý postupující nebude moci účastnit finále, dejte mi neprodleně vědět, abych mohl oslovit další v pořadí.

  • Nezapomeňte, že do finále PMN postupuje z každé kategorie 16 nejlepších.
  • Finále se hraje v Olomouci dne 14. dubna 2007.
  • Ředitelem turnaje je pan Radek Havran, 724 073 734, radek.havran@ol.mpsv.cz.
  • Ti vzdálenější jej mohou požádat o případné zajištění noclehu.

Vše potřebné (rozpis soutěže, místa konáni jednotlivých turnajů, způsob bodového hodnocení, historii) si můžete stáhnout z webových stránek PMN na adrese http://pmn.czechian.net.

Datum: 12. 3. 2007 | Sekce: Mládež | Autor: Jiří John