ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Páté kolo ligových soutěží

Prvoligový nováček, Jihlava, se zařadil už po měsíci působení v nejvyšší soutěži na čelo tabulky po zcela bezproblémové výhře nad Luhačovicemi. U žen se o čelo tabulky tento víkend nebojovalo (účasti týmů v mezinárodních pohárech). Nejlepší v kole byl Přerov, který z velmi dobře rozehraného utkání se Šumperkem dokázal ještě udělat drama.

První liga mužů

Prvoligový nováček, Jihlava, se zařadil už po měsíci působení v nejvyšší soutěži na čelo tabulky po zcela bezproblémové výhře nad Luhačovicemi. Obhajoba čeká Jihlavu v příštím kole v Táboře. Moravská Slavia si udržela čtvrtou příčku i přes prohru v dramatickém utkání v Táboře. Opava, po úvodní prohře, se dostala do velmi dobré formy. Česká Třebová nestačila. Zábřeh sehrál velmi dobré utkání v Přerově. Vedl už 1:3 a ještě 30 hodů před koncem prohrával o pouhé 2 kuželky. Body domácímu družstvu zajistil výbornou závěrečnou třicítkou Václav Mazur. Dačice získaly první bod. Spíše by se ale hodilo napsat ztratily další bod. K zisku obou bodů v domácím prostředí s nováčkem soutěže, Loučovicemi, nepomohl ani skvělý rekord kuželny Jiřího Němce. Doposud měly výkony v jednotlivých kolech stoupající tendenci. Páté kolo se tomuto trendu vymklo a zařadilo se doprostřed odehraných pěti kol průměrem 3377 na družstvo.

První liga žen

O čelo tabulky se tento víkend nebojovalo. Slavia měla utkání při účasti na Světovém poháru předehráno a Zábřeh, který bojoval v Evropském poháru a Jičín v Poháru NBC mají vzájemné utkání odloženo na příští neděli. Výkony v soutěži neustále stoupají. Vždy v následujícím kole je průměrný výkon vyšší než v kole předcházejícím a v tomto kole se poprvé přehoupl přes 3100 (3102,9). Nejlepší v kole byl Přerov, který z velmi dobře rozehraného utkání se Šumperkem dokázal ještě udělat drama. V první třicítce poslední rundy ztratil téměř celý náskok 87 kuželek. Nejlepší v kole byla Hana Goldemundová (591), která vyrovnala svůj výkon z kola druhého. Velmi dobré utkání odehrála Konstruktiva ve Vsetíně. Mladý domácí celek tentokrát nestačil. Jestli jsou výkony Konstruktivy a Veroniky Plasové rekordy vsetínské kuželny nevím, vyšší jsem ale nikde nenašel. Každopádně to jsou nejvyšší prvoligové výkony na vsetínské kuželně. Blansko vyhrálo podruhé za sebou venku, tentokrát zcela přesvědčivě v Kroměříži, a z konce tabulky se během dvou kol posunulo do její první poloviny. Kroměříž to bude mít letos se současnou výkonností asi hodně těžké. Dramatické utkání s konečnou dělbou bodů se hrálo v Kutné Hoře. Jirkov zde dosáhl nejlepšího prvoligového výkonu. Jestli jde o rekord kuželny jsem se nedozvěděl ani z webových stránek domácí Sparty. Ve výčtu rekordů zde disciplína 6×120 hs v ženské kategorii chybí.

Datum: 9. 10. 2006 | Sekce: Výsledkový servis | Autor: Jindřich Svoboda