ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Omluva ČKA k Poháru mladých nadějí, Českému poháru dorostu a Poháru juniorů

Sdělení ČKA k závěrečným turnajům pohárů mládeže.

První dva březnové víkendy vyvrcholily boje v letošním ročníku Poháru mladých nadějí, Českého poháru dorostu a Poháru juniorů.

Samotný závěr všech tří soutěží byl plný vynikajících výkonů mladých kuželkářek a kuželkářů, avšak zároveň je zkalený bezprecedentní chybou.

Chybou výpočetního systému a rovněž selháním lidského faktoru došlo k pochybení při výpočtu bodů udělených jednotlivým účastníkům finálových turnajů. Chyba spočívala v nepřipočtení bodů za sražené kuželky. Do původního pořadí byly připsány pouze získané body za umístění na finálovém turnaji. Bohužel tím bylo ovlivněno výsledné pořadí soutěže a s tím spojená účastnická místa na Mistrovství Česka. Nejzásadnější pochybení se týká Poháru juniorů, u něhož nastaly zásadní změny v medailovém pořadí. Vítězkou kategorie juniorek zůstává Barbora Pýchová, druhou v pořadí je Michaela Provazníková, třetí skončila Kristýna Pavelková. Vítězem mezi juniory je Adam Mísař, druhé místo v pořadí obsadil Ondřej Stránský a na příčce třetí se umístil Pavel Makovec.

ČKA se proto všem zúčastněným, od hráčů, přes trenéry, rodiče až po fanoušky, co nejsrdečněji omlouvá. Jedná se o pochybení ojedinělé a věříme, že již se nebude opakovat. Správné výsledky všech pohárových soutěží přikládáme v příloze této tiskové zprávy. Jedná se o jediné oficiální výsledky soutěží. Opravné dekorování medailistů bude uspořádáno v rámci finálových turnajů Mistrovství Česka.


Oficiální výsledky soutěží: 

Datum: 21. 3. 2024 | Sekce: Mládež | Autor: ČKA