ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 13. kolo

Pořadí na čele a na konci tabulky beze změn. Výborný výkon Lukáše Hlavinky v Prušánkách. Nejlepší výkon kola má hodnotu 663 poražených kuželek.

Třinácté kolo přineslo čtyři výhry domácích celků, a to vždy poměrem 6:2. Pouze dvě výhry si na svoje konto hosté. KK Vyškov po výborném výkonu převálcoval TJ Třebíč a Dačice prohrály se Zábřehem 5:3. Pořadí se po tomto kole na konci a na čele tabulky nezměnilo. Nadále vedou Hořice s náskokem dvou bodů na KK Zábřeh. Třetí místo patří Podlužanu Prušánky, který ztrácí na druhé místo pět bodů. Oba celky z chvostu tabulky v tomto kole prohrály, a tak je stále na předposledním místě TJ Třebíč a poslední je Lokomotiva Trutnov.

V pořadí jednotlivců má stále pět hráčů průměr z průměrů vyšší jak šest set pět hráčů. Nadále vede Tomáš Bek KK Sadská 608,29 před Klokanem Jiřím Balounem 602,69 a Radimem Metelkou TJ Valašské Meziříčí 601,89. Vynikající výkon v tomto kole zahrál Lukáč Hlavinka Podlužan Prušánky, na domácí dráze porazil 663 kuželek. Z hostujícího celku Klokanů z Dobřan byl nejlepší Jaroslav Roj, který porazil 644 kuželek. Druhý nejlepší výkon kola zahrál hráč Slovanu Karlovy Vary Tomáš Pavlík 646. V tomto kole padlo devatenáct šestistovek a z tohoto počtu v Prušánkách osm.

Pořadí dle získaných bodů pro družstvo nadále vede se ziskem třinácti bodů Marek Ollinger KK Zábřeh, který má na svém kontě třináct bodů z třinácti možných. Druhý je Tomáš Pavlík Slovan Karlovy Vary. Na svém kontě má rovněž třináct bodů, ale o ½ setového bodu méně.

Hráči TJ Třebíč nezopakovali výhru z minulého týdne a po mizerném výkonu podlehli výborně hrajícímu Vyškovu 7:1. Jediný bod pro domácí uhrál Miroslav Ježek, který musel v průběhu poslední dorážky odstoupit pro zranění. Z hostujícího celku zahrál jedinou šestistovku Petr Pevny po výkonu 612 poražených kuželek.

TJ Valašské Meziříčí hostilo Lokomotivu České Velenice a v poměrně vyrovnaném utkání svého soupeře přehrálo 6:2 o 38 kuželek. Jedinou šestistovku zaznamenal domácí hráč Ivan Říha hned v úvodní části utkání, kde porazil 601 kuželek.  Z hostujícího celku byl nejlepší Branislav Černuška po výkonu 584 poražených kuželek.

KK Sadská porazila v tomto kole Lokomotivu Trutnov poměrem 6:2 o 68 kuželek. Domácí celek měl lepší úvod utkání. Po vyrovnané střední části se závěru utkání hostům náskok domácích nepodařilo dotáhnout. Utkání bez šestistovek, a tak nejlepší výkon dosáhl David Ryzák Lokomotiva Trutnova, když porazil 595 kuželek.

Hráči Centropenu Dačice hostili v tomto kole druhý celek tabulky KK Zábřeh. V úvodu a závěru utkání dělba bodů. Hosté ovládli střední část utkání, kde získali oba body, a nakonec zaslouženě zvítězili 6:2, když v závěru zápasu získaly oba celky po bodu. V dramatickém závěru nakonec Zábřeh udržel náskok v poražených kuželkách, kterých měl v konečném účtování 13. Nejlepší výkon v utkání zahrál Václav Švub KK Zábřeh, když porazil 628 kuželek. Za domácí byl nejlepší Josef Brtník po výkonu 623 kuželek.

SKK Hořice v domácím prostředí nezaváhaly a jasně přehrály Slovan Karlovy Vary poměrem 6:2 o 149 kuželek. Úvod ovládli ziskem dvou bodů domácí. Hoste ve střední části zdramatizovali zápas dvěma výhrami a snížili náskok domácího celku na 32 kuželek. Závěr utkání se opět hrál v režii domácího celku. Dvě výhry a navýšení náskoku v poražených kuželkách na konečných 149 kuželek. Z a hosty zahrál nejlepší výkon Tomáš Pavlík 646 a z domácího celku byl nejlepší Radek Kroupa, který porazil 618 kuželek.

Podlužan Prušánky přehrál po výborném výkonu Klokany z Dobřan 6:2 o 74 kuželek. Nutno podotknout, že i hosté zahrály výborně a nebýt výpadku v závěru mohlo to výt hodně zajímavé. Osm šestistovek hovoří za vše. Ještě před závěrečnou fázi utkání byl stav 2:2 a hosté vedli o 73 kuželek. Domácí ovládly závěr utkání. Uhráli dva body a své soupeře porazili o 147 kuželek. Výborné výkony z utkání jsou uvedeny na začátku textu.

Datum: 20. 1. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa