ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 12. kolo

Po prohře SKK Hořic ve Vyškově ztrácí druhý KK Zábřeh na vedoucí příčku dva body.

První kolo  druhé poloviny soutěžního ročníku bylo úspěšnější pro domácí celky. Zvítězily ve čtyřech zápasech, ve dvou se radovali z výhry domácí. Lokomotiva České Velenice zvítězila nad KK Sadskou a Centropen Dačice pokořil Lokomotivu Trutnov. Oba zápasy skončily výsledkem 5:3 ve prospěch hostů. V nedělní předehrávce 17.kola přehrála Třebíč TJ Valayšské meziříčí 5:3.Vedoucí celek tabulky SKK Hořice prohrál ve Vyškově, kde domácí hráči podali vynikající výkon a zaslouženě zvítězili. Hořice tak mají již jen dvoubodový náskok na druhý KK Záhřeb, který v domácím prostředí horko těžko vybojoval dva body nad poslední Třebíčí. Předposlední je v tabulce TJ Třebíč, která má na poslední Lokomotiva Trutnov náskok jednoho bodu ale jedno utkání k dobru.

V tomto kole padlo třináct šestistovek. Padalo to ve Vyškově, kde hráči dosáhli na pět šestistovek. Dařilo se domácí hráčům. Ondřej Ševela porazil 645 kuželek, Radim Čuřík 634 a Petr Pevný 633. V pořadí jednotlivců má stále pět hráčů průměr z průměru vyšší jak šest set. Pořadí vede Tomáš Bek KK Sadská 608,71, druhý je Ondřej Stránský Lokomotiva Trutnov 605,67 a na třetím místě je Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí 602,33. V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo jsou na čele dva hráči, kteří odehráli plný počet utkání a neztratili ani bod. Se ziskem 12 bodů je na čele Marek Ollinger KK Zábřeh a Tomáš Pavlík Slovan Karlovy Vary. Na třetím místě se ziskem 11 bodu je Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí.

KK Sadská nestačila v tomto kole na Lokomotivu České Velenice. Hosté po velkém boji udrželi v koncovce mírný náskok a zvítězili 5:3 o 20 kuželek. Úvod utkání vyšel lépe hostů, kteří získali oba body při náskoku 55 kuželek. Domácí ve střední stav utkání srovnali a snížili náskok hostů o 33 kuželek na rozdíl 19 kuželek. V závěru dva vyrovnané duely, dělba bodů a hosté zvýšili náskok na konečných 20 kuželek a připisují si tak do tabulky dva body.

Lokomotiva Trutnov rovněž nestačila v hodně vyrovnaném utkání na Centropen Dačice. Úvod utkání vyzněl jasně pro domácí. Na dráze se poprvé v sezóně objevil Roman Straka a po výborném výkonu, když porazil 602 kuželek bral bod. Domácí vedli po úvodu 2:0 o 38 kuželek. Ve střední části brali oba body hosté. Smazali náskok domácích v poražených kuželkách. Před závěrem byl stav 2:2 a Dačice měli k dobru 20 kuželek. V závěru sice Ondřej Stránský získal bod, ale výhru Dačic pečetil výborným výkonem Josef Brtník, který porazil 614 kuželek. Dačice navýšili náskok v poražených kuželkách na 20 a celkově tak zvítězily 5:3.

Slovan Karlovy Vary hostil Podlužan Prušánky a po slabším výkonu hostujícího celku zvítězily 6:2 o 83 kuželek. V průběhu utkání dokonce dva výkony šly pod pět set. Jeden u domácích a jeden u hostů. Nejlepší výkon v utkání zahrál v závěru domácí hráč Václav Hlaváč st., který porazil 614 kuželek, svého soupeře přehrál o 166 kuželek a pečetil tak výhru domácích.

Hráči KK Vyškov vstoupili do druhé poloviny soutěže úspěšně. Pokořili vedoucí celek tabulky SKK Hořice 6:2 o 82 kuželek. Celkově porazili 3610 kuželek, a to je nejlepší výkon kola. Výkony hráčů jsou uvedeny v úvodu textu, nebudu opakovat.

V Dobřanech se představili hráči TJ Valašského Meziříčí. Na body vyrovnané utkání nakonec domácí díky většímu počtu poražených kuželek vyhráli 5:3 o 80 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Radim Metelka, který porazil 628 kuželek. Z domácího celku zahrál nejlépe Josef Fišer nejml., který porazil 602 kuželek.

Hráči poslední celku tabulky TJ Třebíč zajížděl na dráhy druhého KK Zábřeh. Utkání bylo překvapivě vyrovnané a domácí pečetili pro sebe výhru až díky lepším dorážkám obou svých hráčů v samotném závěru. Nejlepší výkony dosáhli hráči až v závěru zápasu, kde Robert Pevný po výkonu 614 porazil domácího hráče Adama Mísaře, který porazil 597 kuželek. KK Zábřeh tak zvítězil 5:3 o 24 kuželek.

Datum: 14. 1. 2024 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa