ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2023/24 – 9. kolo

Podzim ovládly hráčky Slovanu Rosice. Nepoznaly hořkost porážky a ligovou tabulku vedou s náskokem tří bodů na SKK Náchod.

Výsledky 9. kola

Ve čtyřech odehraných utkáních čtvrtého kola měly jednoznačně navrch hostující celky. Zvítězily ve všech utkáních. Pouze v nedělní dohrávce 3.kola se z výhry radovaly hráčky Centropenu Dačice, které přehrály pražskou Slavii 5:3 a posunuly se v tabulce na třetí příčku. Podzimní primát má ve své moci družstvo Slovanu Rosice. Je na čele tabulky bez ztráty bodu před SKK Náchodem, který ztrácí na vedoucí příčku tři body. Třetí v pořadí Centropen Dačice ztrácí na vedoucí celek sedm bodů. Na konci tabulky jsou na předposledním místě hráčky Spartaku Přerov. Poslední KK Vyškov na ně ztrácí jeden bod. Neodehrálo se utkání SKK Náchod B –Spartak Přerov z důvodu špatných podmínek po nočním sněžení na severovýchodě republiky. Nový termín bude stanoven po dohodě vedoucích družstev v závislosti na volném prostoru na kuželně v Náchodě a účasti hráček na soustředění reprezentace. V dohrávce 8.kola Slavie Praha – KK PSJ Jihlava byly úspěšnější domácí hráčky, když zvítězily 5:3.

V posledním kole podzimu padlo deset šestistovek. 50% podíl na tom mají hráčky Slovanu Rosice, které jich pokořily v Dačicích pět. Výkon kola zahrála Natálie Bínová, která porazila 636 kuželek. Druhý výkon kola zahrála Tereza Divílková KC Zlín ve Vyškově, kde porazila 621 kuželek. Třetí výkon kola si připsala na svoje konto Helena Gruzsková Slavie Praha, která porazila ve Valašském Meziříčí 616 kuželek.

V pořadí jednotlivkyň zůstaly na čele pořadí tři háčky s průměrem z průměru vyšším jako šest set. Pořadí vévodí Natálie Bínová Slovan Rosice 623,68 před Janou Braunovou KK PSJ Jihlava 607,96 a svojí spoluhráčkou Alenou Kantnerovou 602,36. V pořadí dle získaných bodů pro družstvo mají na čele pořadí tři hráčky 100% úspěšnost při zisku 9 bodů. Hořkost porážky při plném počtu odehraných zápasů nepoznala vedoucí pořadí Alena Kantnerová Slovan Rosice. Úspěšnost v zisku pomocných bodů 81 %. Druhá je Lenka Nováčková KC Zlín úspěšnost zisku pomocných bodů 79 %. Na třetím místě je Natálie Bínová Slovan Rosice, úspěšnost zisku pomocných bodů 71 %. Jednu prohru má na svém kontě čtvrtá v pořadí Zuzana Honcová KK Vyškov

Datum: 2. 12. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa