ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 9. kolo

SKK Hořice navýšily náskok ne čele tabulky na šest bodů. Vynikající výkon Tomáše Beka KK Sadská v Dobřanech. Porazil 674 kuželek.

V tomto kole konečně domácí celky využily domácí dráhu a zvítězily ve čtyřech utkáních. Pouze KK Vyškov zvítězil ve Valašském Meziříčí a KK Sadská v Dobřanech. SKK Hořice nadále vedou tabulku bez ztráty bodu s náskokem již šesti bodů na KK Zábřeh a Podlužan Prušánky. Na konci tabulky došlo ke změnám, když poslední TJ Třebíč se po výhře doma posunula na desátou příčku v tabulce. Na poslední místo klesla Lokomotiva Trutnov a předposlední je TJ Valašské Meziříčí.

Padlo sedmnáct šestistovek. Vynikající výkon podal hráč KK Sadská Tomáš Bek v Dobřanech, kde porazil 674 kuželek. Na vedoucí příčku v pořadí jednotlivců se po tomto kole posunul Ondřej Stránský Lokomotiva Trutnov 611,80 a odsunul na druhé místo Davida Urbánka SKK Hořice 611,58. Na třetí místo z osmého se po výborném výkonu v Dobřanech posunul Josef Bek KK Sadská. Pět hráčů má průměr vyšší jak šest set, a to čtvrtý Lukáš Hlavinka 604,75 a Radim Metelka 602,92.

KK Vyškov vyboxoval ve Valašském Meziříčí další cennou těsnou výhru 5.3 o 50 kuželek. Vyškov měl vynikající úvod, z kterého vzešlo vedení 2:0 o 110 kuželek.  Po vyrovnané střední části zápasu, kde hosté ještě navýšili vedeni v poražených kuželkách na 132 kuželek to pro domácí nevypadalo dobře. V závěru sice domácí uhráli dva body, ale ztrátu v poražených kuželkám se jim dohnat nepodařilo. Na kontě Vyškova zůstalo plus 50 kuželek. Z hostujícího celku zahrál nejlépe Petr Pevný 605 kuželek, za domácí zahrál nejlépe Radim Metelka, když porazil 613 kuželek.

Lokomotiva České Velenice nedala hráčům Slovanu Karlovy Vary nejmenší šanci na případný úspěch. Hosté drželi krok pouze v úvodu utkání, kde jediný bod pro ně získal Tomáš Pavlík po výhře nad Jiřím Novotným. V dalším průběhu to šlo s hostujícím celkem z kopce. Nezískal ani bod a v konečném účtování prohrál 7:1 o 1320 kuželek. Nejlepší výkon zahrál domácí hráč Miroslav Dvořák, který porazil 618 kuželek.

Vedoucí celek tabulky SKK Hořice nedal Lokomotivě Trutnov žádnou šanci na případný úspěch. Trutnovu sice získal hned v úvodu bod Marek Žoudlík, když porazil 612 kuželek. Ve střední části utkání dominovali domácí. Dvě výhry a před závěrečnou části vedení 3:1 o 91 kuželek. V závěru pěkný souboj mezi Dominikem Rumlem a Ondřejem Stránským. Oba porazili 625 kuželek, ale na pomocné body byl lepší hostující hráč s to znamenalo zisk druhého bodu pro Trutnov. To ale nemohlo na výhře Hořic nic změnit. Martin Hažva přehrál svého soupeře o 63 kuželek.

Prušánky hostily v tomto kole KK Zábřeh a po velkém boji zcela zaslouženě zvítězily. Domácím hráčům vyšel úvod zápasu. Dvě šestistovky, když Vojtěch Novák porazil 629 kuželek a Dominik Fojtík 614 kuželek. Jasné výhry a plus 90 kuželek. Ve střední části se dařilo Adamu Misařovi, který porazil 608 kuželek a lehce eliminoval náskok domácího celku. V závěru sice brali oba body po slušných výkonech hosté, ale umazat náskok domácích v poražených kuželkách se jim nepodařilo. Nakonec zůstalo domácím plus 35 kuželek, a to znamenalo výhru 5:3. Nejlepší výkon hostů zahrál Marek Švub, který porazil 618 kuželek.

KK Sadská vybrala doma Klokany z Dobřan 6:2 a to hlavně díky výkonu Tomáše Beka v závěru zápasu, kde po výkonu 674 přehrál svého soupeře o 104 kuželek. Domácí měli před závěrem do plusu 46 kuželek, ale tento náskok neudrželi. Prohra 6:2 o 101 kuželek.

          TJ Třebíč hrála další existenční zápas. V tomto kole hostila Centropen Dačice. Třebíč nasadila do úvodu opět dorostence Josefa Vrbku a ten opět potvrdil skvělou formu. Porazil 615 kuželek a získal bod. Ve druhé dvojici Mojmír Novotný prohrál o dva kolky s Petrem Vojtíškem a bod ztratil. Stav 1:1 a Třebíč měla k dobru 56 kuželek. Ve střední části opět dělba bodů. Před závěrem stav 2:2 a 32 kuželek ve prospěch Třebíče. Hosté v závěru mohutně dotahovali, ale herní výpadek Karla Nováka a dobrý závěr dorážky Roberta Pevného na poslední dráze znamenal výhru TJ Třebíč 5:3 o 4 kuželky.

Datum: 19. 11. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa