ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2023/24 – 5. kolo

Hráči Slovanu Karlovy Vary nadělili kanára Vyškovu, KK Zábřeh nestačil doma na Klokany z Dobřan. Hráči TJ Třebíč stále bez bodu. V tomto kole podlehli doma na Podlužanu Prušánky. Nejlepší výkon kola Jiří Němec z Dačic 643 kuželek.

Páté kolo přineslo čtyři výhry hostujících celků a pouze dvě domácích. Doma zvítězila Lokomotiva Trutnov a Centropen Dačice. Hráči Třebíč jako již tradičně, KK Sadská, KK Vyškov a překvapivě KK Zábřeh přenechali body soupeřům. Ligovou tabulku vedou nadále SKK Hořice. Zatím jsou bez ztráty bodu a na druhé Dačice a třetí Slovan Karlovy Vary mají náskok dvou bodů. Konec tabulky uzavírají hráči TJ Třebíč, kteří jsou
i po tomto kole stále bez zisku bodů. Na předposledním místě je KK Sadská se ziskem jednoho bodu.

Pokořeno bylo patnáct šestistovek. Výkon kola má na svém kontě hráč Centropenu Dačice Jiří Němec, který porazil 643 kuželek. Tomáš Pavlík Slovan Karlovy Vary a Matouš Krajzinger TJ Valašské Meziříčí porazili shodně 622 kuželek. Počet šestistovkařů v pořadí jednotlivců klesl po tomto kole na pět. Na čele je David Urbánek SKK Hořice 621 před Lukášem Hlavinkou Podlužan Prušánky 615.75, Josefem Brtníkem Centropen Dačice 615,5, Tomášem Bekem KK Sadská 609,11 a Martinem Hažvou SKK Hořice 607,38.

Vedoucí celek tabulky SKK Hořice nezaváhal ani v tomto kole. Jasně přehrál KK Sadskou 6:2. Domácí hráči drželi krok po dvě třetiny zápasu. V závěru utkání byli jednoznačně lepší hosté. Dominik Ruml porazil 590 kuželek a Martin Hažva 607 kuželek. Oba vyhráli svoje duely 4:0 a bylo rozhodnuto. Vůbec nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč David Urbánek, který porazil 613 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Tomáš Bek výkonem 581 kuželek.

Velké překvapení kola na úkor domácího celku se odehrálo v Zábřehu, kde domácí podlehli Klokanům z Dobřan 7:1 o 76 kuželek. Jediný bod pro domácí zaznamenal až v závěru utkání Marek Ollinger po výkonu 605 poražených kuželek. Vůbec nejlepší výkon zahrál hostující hráč Jaroslav Roj, který porazil 615 kuželek.

KK Vyškov hostil v tomto kole nováčka soutěže Slovan Karlovy Vary. Hosté zahráli výborně. Čulda 583 a nepovolili domácím hráčům zisk jediného bodu. Vyškov tak vyfasoval kanára po prohře 8:0 o 119 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál hráč hostujícího celku Tomáš Pavlík, který porazil 622 kuželek. Za Vyškov zahrál nejlépe Josef Touš, který porazil 602 kuželek, ale ani to nestačilo k zisku bodu. Jeho soupeř Zdeněk Kříž st. nahrál jenom 590 kuželek, ale získal 2,5 bodu.

Lokomotiva Trutnov hostila Lokomotivu České Velenice a po nejlepším výkonu v tomto soutěžním ročníku uhrála výhru 6:2 o 129 kuželek. Hráči domácího celku pokořili hned v úvodu dvě šestistovky. Marek Žoudlík 607 a Ondřej Stránský 612. Oba svoje duely vyhráli a porazili o 91 kuželek víc jak jejich soupeři. V dalším průběhu získaly oba celky po dvou bodech, a to znamenalo první podzimní výhru pro domácí. Za České Velenice byl nejlepší Zdeněk Dvořák, který porazil 566 kuželek.

Hráči Centropenu Dačice hostili celek TJ Valašské Meziříčí. Ve vyrovnaném utkání neměli hosté daleko k zisku bodu. Konečný stav 5:3 ve prospěch Dačic při plus 10 kuželkách hovoří za vše, Závěr zápasu byl hodně dramatický. Domácí hráči nakonec výhru uhájili. Výborně zahrál domácí hráč Jiří Němec, který po výkonu 643 má velký podíl na výhře svého celku.

TJ Třebíč opět bez zisku bodů. Do Třebíče zajížděli hráči nováčka soutěže Podlužan Prušánky. Utkání bylo hodně vyrovnané a do posledních hodů se bojovalo o každou kuželku. Oba celky získaly ze vzájemných duelů po třech bodech, a tak o výhře rozhodovaly poražené kuželky a těch měli na svém kontě o 20 více hosté. Jedinou šestistovku v utkání pokořil domácí hráč Jan Ševeka, který porazil 604 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Lukáš Hlavinka, který porazil 596 kuželek.

Datum: 21. 10. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa