ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Zpravodaj č.10 PČKA

Vítězové Poháru ČKA jsou ženy Slavie Praha a muži Rokycan

Vítězové Poháru ČKA jsou dle papírových předpokladů v kategorii žen hráčky KK Slavia Praha a v kategorii mužů SKK Rokycany.

V sobotních semifinálových utkáních ve Vracově, kde Final Four hráli ženy, skončily zápasy jednoznačně 6:0 ve prospěch Slavie Praha a SKK Náchod. V neděli v boji o 3. místo nastoupila děvčata loňského vítěze poháru z Přerova proti Valašskému Meziříčí. I toto utkání skončilo „kanárem“, a bronz si vezou roby na Valašsko. Finále už bylo vyvrcholením turnaje, kdy hráčky z Prahy měly vyrovnanější a zkušenější družstvo. Definitivně rozhodla poslední dorážka Heleny Gruszkové, a tím i celkový nejlepší výkon ve Vracově.

Ve Valašském Meziříčí začal český mistr z Rokycan nekompromisně a vyprovodil v sobotním semifinále obhájce poháru z Jihlavy, kdy je nechal uhrát v utkání jen jednu dráhu. Druhé semifinále bylo vyrovnanější, kdy domácí Valaši porazili hráče z Brna Husovic. V neděli si to o 3. místo rozdali loňští finalisté, ani skvělý výkon 664 poražených kuželek, nové posily Podbrezové, ale ještě v dresu Husovic, Petra Hendrycha, nestačil na vyrovnanější výkon hráčů Jihlavy. Ve finálovém utkání Rokycany podaly ještě lepší výkon než v semifinále a zaslouženě získaly pohár ČKA.

Celkové výsledky a zápisy z utkání http://poharcka.kuzelky.cz/

Datum: 12. 6. 2023 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jaromír Šula