ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 20. kolo

V tomto kole 100% zisk bodů pro domácí celky. O sestupujících ani vítězi soutěže není stále rozhodnuto. Hodně napoví výsledky příštího kola a velikonoční dohrávky.

Ve dvacátém kole dominovaly domácí celky, které zvítězily ve všech utkáních. Ani po tomto kole není o vítězi ani sestupujících stále jasno. Tabulku vede po tomto kole Sokol Duchcov s náskokem dvou bodů na KK Zábřeh a čtyř na Lokomotivu Trutnov. Sokol Duchcov ve zbývajících kolech zajíždí do Vyškova a v posledním hraje doma s TJ Valašským Meziříčím. Druhý KK Zábřeh hraje v příštím kole doma s Klokany z Dobřan a v posledním kole zajíždí do Třebíče. Na konci tabulky není moc velký přehled. O tom, jak to vše dopadne hodně napoví příští kolo a velikonoční dohrávky.

Rosice hrají doma se Sadskou, dohrávají 7.4 v Dobřanech a 8.4 doma s Třebíči a soutěž ukončí v Dačicích.

Přerov hraje v příštím kole doma s TJ Třebíč a soutěž ukončí v Českých Velenicích.

CB Dobřany Klokani zajíždějí v příštím kole do Zábřehu, 7.4 dohrávají doma přerušené utkání proti Slovanu Rosice a soutěž ukončí doma s KK Vyškovem.

Namočen je teoreticky i KK Vyškov se ziskem 16 bodů. Ten hraje v příštím kole doma se Sokolem Duchcov a v posledním zajíždí do Dobřan.

V tomto kole padlo devatenáct šestistovek. Nejlépe zahrál hráč Sokola Duchcov Zdeněk Ransdorf, který porazil 640 kuželek, jeho spoluhráč Milan Stránský porazil 636 kuželek a Michal Pytlík Spartak Přerov 635 kuželek. Pořadí jednotlivců nadále vede Michal Pytlík Spartak Přerov průměrem z průměrů 623, 80 před Radimem Metelkou TJ Valašské Meziříčí 605,35 a na třetí příčku se posunul hráč TJ Třebíč Lukáš Vik 596,43. Pokud v příštím kole nastoupí ve Vyškově Zděněk Ransdorf splní limit odehraných kuželen a měl by promluvit do pořadí na čelních místech. Zatím je pod čarou poměrem kuželen 7/11 a průměrem 611,79.

Datum: 26. 3. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa