ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 15. kolo

Rosice dosáhly na pátý mistrovský titul již tři kola před koncem soutěže. V tomto kole nadělily kanára Spartaku Přerov.

V Rosicích mohou slavit již tři kola před koncem soutěže zisk pátého titulu v řadě za sebou. Ani čtyři výhry Valašského Meziříčí 8:0 a tři prohry Rosic 8:0 ve zbývajících utkáních již nemohou na vedoucím postavení Rosic nic změnit. V posledních třech kolech se bude bojovat o další medailové posty. Rozdají si to TJ Valašské Meziříčí, SKK Náchod a Slavia Praha. Na sestupových místech jsou nadále se ziskem tří bodů celky SKK Rokycany a SKK Jičín. Jičínské hráčky v tomto kole poprvé zvítězily a bodově se na Rokycany dotáhly. Na desátý KK Vyškov ztrácejí oba celky pět bodů což je tři kola před koncem hodně.  V tomto kole dosáhly hosté na jednu výhru. o kterou se zasloužily hráčky Valašského Meziříčí v Přerově, kde zvítězily 6:2.

V tomto kole padly pouze tři šestistovky, o které se zasloužily Terezie Krákorová SK Rokycany výkonem 614 kuželek. Ve stejném utkání porazila Vlasta Kohoutová Slavie Praha a Vladimíra Malinská rovnou šestistovku. Pořadí jednotlivkyň nadále vedou hráčky Slovanu Rosice Natálie Topičová 600,79 a Lucie Vaverková 600,30, Na třetím místě je Michaela Beňová Spartak Přerov 588,42

TJ Valašské Meziříčí bojuje o druhé místo tabulky, a tak jeho hráčky potřebovaly ve Vyškově zvítězit, a to se jim podařilo. Zvítězily 6:2 o 56 kuželek a v tabulce jsou po tomto kole na druhém místě, kde mají stejný počet bodů jako třetí Slavie Praha. Poměrně vyrovnané utkání strhly hostující hráčky na svoji stranu až výhrami na poslední dráze. Nejlepší výkon v utkání zahrála hráčka TJ Valašského Meziříčí Markéta Vlčková, která porazila 590 kuželek.

SKK Jičín hostil KC Zlín a v utkání průměrné úrovně dosáhl na první vítězství v tomto soutěžním ročníku. Úvod utkání ovládly hráčky Zlína, domácí ve střední části srovnaly stav na 2:2 a o výhře se rozhodovalo v závěru. Tady získaly oba celky po bodu, ale na kontě Jičína zůstalo o 29 poražených kuželek více, a to znamenalo výhru 5:3. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Denisa Kroupová, která porazila 570 kuželek.

Rosice v domácím prostředí nenechaly nic náhodě. Nadělily Spartaku Přerov kanára po výhře 8:0 a dosáhly tak tři kola před koncem na pátý mistrovský titul v řadě. Hračky Přerova zahrály v Rosicích hodně špatně. V utkání uhrály pouze 4,5 bodu ve vzájemných duelech. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Lucie Vaverková, která porazila 598 kuželek.

SKK Náchod hostil KK Jihlavu Náchod i bez svojí nejlepší hráčky zvítězil 6:2 a udržel si tak naději na zisk některého z medailových postů. Hodně napoví již příští víkend, kdy SKK Náchod zajíždí do Valašského Meziříčí a v neděli TJ Valašské Meziříčí předehrává svoje utkání se Slavii Praha. V sobotním utkání byly jednotlivé duely hodně vyrovnané a tomu napovídá i konečný rozdíl v poražených kuželkách, kde měly domácí hráčky pouze o 29 více. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Jana Braunová, která porazila 595 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Aneta Cvejnová výkonem 590 kuželek.

Pražská Slavie rovněž bojuje o medailové posty. V tomto kole hostila SKK Rokycany a zvítězila 6:2 o 98 kuželek. V utkání dosáhly hráčky na tři šestistovky. Nejlepší byla hostující hráčky Terezie Krákorová, která porazila 614 kuželek. Z domácího celku na rovnou šestistovku dosáhly Vlasta Kohoutová a Vladimíra Malinská. Po tomto kole je Slavie na třetím místě se shodným počtem bodů jako druhé TJ Valašské Meziříčí.

Datum: 19. 3. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa