ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 18. kolo

KK Zábřeh i přes prohru v tomto kole se Sadskou vede tabulku s náskokem bodu na Sokol Duchcov.

V tomto kole vybojovaly hostující celky dvě výhry, když Sokol Duchcov zvítězil v Třebíči a TJ Valašské Meziříčí veze body z Přerova. Domácí mají na svém kontě čtyři výhry. Tabulku vede i po tomto kole i přes prohru s SDS Sadskou KK Zábřeh s náskokem jednoho bodu na Sokol Duchcov. Na konci tabulky jsou poslední Rosice se ziskem osmi bodů a mají jedno utkání k dobru. Hodně napoví o pořadí v pásmu sestupu utkání příštího kola, kde Spartak Přerov zajíždí do Rosic.

Padlo jedenáct šestistovek. Nejlepší výkon zahrál v Třebíčí hráč Sokola Duchcov Zdeněk Ransdorf, který porazil 630 kuželek. Stejný počet 624 kuželek porazili v Přerově Michal Pytlík a v Třebíči Kamil Nestrojil. Pořadí jednotlivců vede nadále Michal Pytlík Spartak Přerov průměrem z průměrů 627,93. Druhý je Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí 604,14 a třetí příčku drží Ondřej Stránský Lokomotiva Trutnov 597,23. Zdeněk Ransdorf Sokol Duchcov je dosaženým průměrem 612,46 první pod čarou a pro zařazení do pořadí potřebuje odehrát jednu kuželnu. Šanci má již příští týden v Dobřanech.

SDS Sadská v dramatickém utkání přehrála vedoucí KK Zábřeh 5:3 o 17 kuželek. Úvod utkání vyzněl jasně pro domácí. Vedli 2:0 o 92 kuželek. Ve druhé části zápasu na tom byli lépe hosté. Srovnali stav utkání na 2:2 a prohrávali před závěrem o 31 kuželek. V závěru zápasu ve výborném souboji Tomáše Beka 612 a Václava Švuba 605 domácí hráč zásluhou vynikající poslední dráhy 165 na soupeřových 130 zajistil bod a konečné vedení Sadské o 17 kuželek.

Hráči Centropenu Dačice získali v tomto kole doma důležité body v boji o záchranu výhrou nad Klokany z Dobřan 7:1 o 213 kuželek. Jediný bod pro hosty uhrál po těsné výhře o čtyři kuželky Michal Šneberger.  Nejlepší výkony v utkání byly na straně domácího celku. Nejlépe zahrál Michal Waszniovski, který porazil 622 kuželek. Jeho spoluhráč Petr Vojtíšek porazil 604 kuželek.

TJ Třebíč hostila Sokol Duchcov a po dlouhé době z důvodu nemoci jsem nemohl být přítomen. Naštěstí máme přímé přenosy, a to je výborné. Hosté ovládli úvod utkání, po kterém vedly 2:0 o 105 kuželek. Domácí zahráli mizerně, a tak se nebylo čemu divit. Ve střední části měli domácí na to, aby srovnali skóre. Nezadařilo se. Tomáš Ježek nakonec prohrál po výkonu 590 s Matějem Novákem o jedinou kuželku. Před závěrem zápasu byl stav 3:1 a plus 63 kuželek ve prospěch Duchcova. V závěr utkání, kde byly dosaženy nejlepší výkony braly oba celky po bodu a tak vítězství zůstalo na straně hostujícího celku. Zdeněk Ransrorf porazil 630 kuželek a domácí hráč Kamil Nestrojil výborných 624 kuželek.

Lokomotiva Trutnov, která stále bojuje o nejvyšší posty hostila poslední celek tabulky Slovan Rosice. V utkání průměrné úrovně nakonec zvítězili domácí hráči 6:2 o 84 kuželek a připsali si to tabulky povinné dva body. Ve výkonech z šedi průměru vystoupili pouze domácí hráči Marek Žoudlík, který porazil 577 kuželek a David Ryzák nejlepším výkonem utkání 586 poražených kuželek.

Lokomotiva České Velenice hostila KK Vyškov a v utkání brala po výhře 6:2 o 49 kuželek povinné dva body. Hosté bojovali, ale vždy chyběli nějaké kuželky. Nejlepší výkon v utkání má na svém kontě domácí hráč Branislav Černuška, který porazil 602 kuželek.

Datum: 11. 3. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa