ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 14. kolo

Hráčky Slovanu Rosice porazily i podruhé Slavii Praha a jsou jen krůček od zisku dalšího mistrovského titulu. Vypadá, že v tomto ročníku neokusí hořkost porážky. Ani výborný výkon Vlasty Kohoutové 640 nepomohl Slavii k zisku bodů.

Výsledky 14. kola

Ve čtrnáctém kole si připsaly na svoje konto domácí celky tří výhry a hostující týmy zvítězily ve dvou utkáních. SKK Náchod vybojoval výhru v Přerově a vedoucí celek tabulky zvítězil v důležitém utkání v Praze nad Slavii Praha 5:3 celkově o pět kuželek. Rosice tak mají našlápnuto k zisku dalšího mistrovského titulu. K tomu by měla stačit domácí výhra v příští kole. V závěrečných kolech se bude bojovat o další medailové posty. Promluvit do toho může ještě pět celků.

V tomto kole padly tři šestistovky. Nejlepší výkon zahrála hráčka Slavie Praha Vlasta Kohoutová, která porazila 640 kuželek. Ani tento výkon nepomohl Slavii Praha k zisku bodů. Jana Braunová KK Jihlava porazila 613 kuželek a Lucie Vaverková Slovan Rosice dosáhla výkonu 601. Pořadí jednotlivkyň nedoznalo na prvních dvou místech změn. Vede nadále Natálie Topičová Slovan Rosice 600,79 před stájovou kolegyní Lucii Vaverkovou 600,09 a na třetí příčku se posunula hráčka Spartaku Přerov Michaela Beňová 588,42.

Utkání kola se hrálo v Praze, kam zajížděly hráčky vedoucího celku tabulky Slovan Rosice. Slavie měla po celé utkání mírně navrch a zdálo se, že připraví neporažené Rosice o první body. Opak byl pravdou. Domácí hráčky vedly před závěrečnou fázi utkání 3:1 o 67 kuželek. V závěru utkání měly rosické hráčky navrch. Umazávaly z náskoku domácích až na konečných plus pět kuželek ve svůj prospěch. Slávistky v závěru pokazily, co se dalo. Série mizernejch otvírek na konci poslední dráhy dokonala dílo zkázy. Nevěřil jsem vlastním očím, že se to tak dá pokaňhat.

TJ Valašské Meziříčí potvrdilo v tomto kole skvělou formu a je po jasné výhře 8:0 nad posledním SKK Jičínem, po zásluze na druhém místě tabulky. Domácí hráčky nedaly hostujícímu celku žádnou šanci na případný úspěch. Pouze v úvodní části zápasu měly hostující hráčky šanci na zisk bodů. Nakonec vyšly naprázdno. V dalším průběhu utkání již byly jen jasné výhry domácích hráček. Nejlepší výkon v utkání zahrála Klára Tobolová, která porazila 585 kuželek.

KK Jihlava přehrála v tomto kole zcela jasně 7:1 KK Vyškov. Hostující družstvo nemělo žádnou šanci na případný úspěch. Jediný bod pro Vyškov uhrála až v závěru utkání Zuzana Honcová po výhře nad Šárkou Dvořákovou. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Jana Braunová, která porazila 613 kuželek.

SKK Rokycany uhrály v tomto kole svoji první výhru v soutěži, když porazily KC Zlín 7:1, ale pouze o 19 kuželek. Čtyři výhry domácích hráček byly hodně těsné. Při shodném zisku bodů to bylo o jednu, čtyři, deset a jedenáct kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Terezie Krákorová, která porazila 585 kuželek.

Spartak Přerov hostil SKK Náchod a na své soupeřky nestačil. Hostující hráčky stále bojují o jeden z medailových postů, a tak si připsaly do tabulky dva důležité body. Po náročné cestě braly v první části utkání náchodské hráčky všechny body a vedly o 77 kuželek. Ve druhé části byly domácí hráčky úspěšnější, ale na otočení vývoje zápasu to nestačilo. Nikola Portyšová po nejlepším výkonu hráčky hostujícího celku 585 brala bod. Dvě výhry domácích hráček již nemohly vítězství Náchod odvrátit. Vůbec nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Kateřina Fajdeková, která porazila 589 kuželek.

 

Datum: 11. 3. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa