ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – dohrávka podzimu a předehrávka

V 1.KLZ se hrála o tomto víkendu dohrávka posledního kola podzimu v Náchodě a předehrávka 11. kola ve Vyškově.

Přestože 1KLZ ještě nezahájila hrály se o tomto výkendu dvě utkání. V Náchodě se dohrávolo odložené utkání 12.kola a hráčky Slovanu Rosice předehrávali ve Vyškově utkání jedenáctého kola z důvodu ůčasti ve 2.kole Ligy mistrů, když budouo 18.2 hostit v odvetě rakouský Neunrkirchem, přemožitele SKK Náchod v prvním kole.

Úvod utkání v Náchodě, kde domácí hráčky hostily SKK Jičín se jevil jako snadná záležitost pro domácí celek, opak byl pravdou. Úvod utkání vyhrály domácí hráčky 2:0 o 75 kuželek. Ve střední části zabojovala jičínská hráčka Helena Šamalova, která porazila 584 kuželek a brala bod. Jičín v této fázi zápasu stáhl 20 kuželek. Závěr utkání ovládly hostující hráčky. Lucie Vrbatová porazila 600 kuželek při plus 21 kuželek. Druhá jičínská hráčka rovněž zvítězila. V konečném účtování zůstalo na kontě Náchoda 26 kuželek s to znamenalo výhru 5:3.

Hráčky SLovanu Rosice potvrdily v předehrávce 11.kola ve Vyškově skvělou formu před účasti ve 2. kole Ligy mistrů. Celkově porazili 3579 kuželek, nedaly domácímu celku žádnou šanci a zvítězily 7:1. Nejlepší výkon v utkání zahrála Lucie Vaverková, která porazila 628 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Jana Vejmolová vákonem 615 pozažených kuželek. Na čestistovku  dosáhla v utkání ještě rosická hráčka Simona Koutníková, která porazila 612 kuželek.

Datum: 22. 1. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa