ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 11. kolo

Po podzimu vyrovnané čelo i konec tabulky. Nováček SDS Sadská vede tabulku. V pásmu sestupu Centropen Dačice a Slovan Rosice.

Poslední kolo podzimu přineslo pouhé dvě výhry domácích celků, jednu remízu a tři výhry hostů. Z venku přivážejí body TJ Třebíč po výhře v Zábřehu, SDS Sadská, která zvítězila v Trutnově a Sokol Duchcov, který zvítězil ve Valašském Meziříčí. Klokani z Dobřan vybojovali remízu ve Vyškově. Tabulka je letos hodně vyrovnaná. Po každém kole je na špici někdo jiny. Po podzimní časti vedou tabulku hráči nováčka soutěže SDS Sadská se ziskem patnácti bodů. Stejně má na druhém místě Sokol Duchcov. Na třetím místě je KK Zábřeh se ziskem čtrnácti bodů. Stejně má rovněž čtvrtá Lokomotiva Trutnov. Na konci tabulky je také tlačenice. Deváté a desáté TJ Valašské Meziříčí a Klokani mají na svém kontě osm bodů stejně jako jedenácté Dačice. Poslední jsou v tabulce Rosice se ziskem šesti bodů.

Vedení v pořadí jednotlivců i nadále vede po podzimu Michal Pytlík Spartak Přerov průměrem z průměrů 622,43. Průměr nad šest set má ještě druhý Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí 602,80. Na třetím místě je Jaroslav Bulant Sokol Duchcov průměrem 599. V soutěži jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo jsou na prvních čtyřech místech se ziskem devíti bodů hráči v pořadí Tomáš Bek SDS Sadská, Klokan Lukáš Doubrava a hráči TJ Třebíč Lukáš Vik a Mojmír Novotný. O pořadí rozhoduje počet odehraných utkání a zisk pomocných bodů. 100% úspěšnost má pouze Zdeněk Ransdorf až na pátém místě se ziskem osmi bodů. Odehrál pouze osm utkání.

TJ Valašské Meziříčí nestačilo v tomto kole doma na Sokol Duchcov. Hosté ovládli úvod utkání a vytvořili si mírný náskok v poražených kuželkách. Domácí brali oba body ve střední části. Umazat náskok v poražených kuželkách ve svůj prospěch se jim nepodařilo. Duchcov měl k dobru 54 kuželek. V závěru utkání braly oba celky po bodu a ani výborný nejlepší výkon v utkání domácího Radima Metelky, který porazil 606 kuželek již neovlivnil skutečnost, že Duchcov poráží o 43 kuželek více a bere oba body. Na šestistovku v domácím celku dosáhl ještě veterán Vladimír Výrek, který porazil 603 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Jiří Zemánek po výkonu 596 kuželek.

Klokani měli ve Vyškově výborný vstup do utkání díky výkonům Jiřího Balouna 643 a Lukáše Doubravy 628 a to znamenalo vedení 2:0 při náskoku 156 kuželek. V dalším průběhu utkání již brali body jen domácí hráči. Postupně umazávali z náskoku hostů až na konečných plus patnáct kuželek pro hosty, a to znamenalo remízu a dělbu bod. Z domácího celku byli nejlepší Tomáš Ševela a Filip Kordula, oba porazili shodně 569 kuželek.

Vyrovnané utkání se hrálo i v Trutnově, kde domácí nestačily na SDS Sadskou. Všechny části utkání poměrně vyrovnané. Oba celky získaly tři body ze hry. Domácí celek ještě před závěrem vedl o 30 kuželek. V závěru zápasu hostující Václav Schejbal sice porazil 608 kuželek, ale bod bral jeho soupeř Ondřej Stránský, který porazil 584 kuželek. Jistotu dvou bodu zajistil pro Sadskou Tomáš Bek ziskem bodu a výhrou o 25 kuželek.

TJ Třebíč poměrně často v Zábřehu vyhrává, a to se povedlo i letos. Hodně dramatická koncovka a výhra 5:3 o šest kuželek. Domácí hráči byli lepší v úvodu, hosté pak ve střední části vyrovnali, když se poprvé objevil v dresu Třebíč Kamil Nestrojil a zahrál výborně. Nejlepší výkon v utkání 592 poražených kuželek. Před závěrem stav na počítadle plus dvě kuželky ve prospěch Třebíče. Hodně nervózní závěr. Marek Ollinger i hostující Miroslav Ježek zůstali hluboko pod svými možnostmi. Bod bral nakonec domácí hráč. Mojmír Novotný si na prvních dvou dráhách vytvořil dostatečný náskok a přes prohru na druhých dvou to bohatě stačilo na zisk bodu a tím i na celkovou těsnou výhru Třebíč 5:3 o šest kuželek.

Slovan Rosice pokračovaly v tomto kole další domácí výhrou. Tentokrát porazily hráčsky oslabené Centropen Dačice 6:2. Domácí hráči ovládli úvod, když oba brali bod a nahráli 90 kuželek do plusu. V dalším průběhu zápasu sice Dačice získaly dva body, ale na otočení vývoje utkání to nebylo. Nejlépe zahrál v utkání domácí hráč Jiří Zemek, který porazil 609 kuželek. Nejlepší z hostujícího celku byl v závěru zápasu Zdeněk Pospíchal. Porazil 572 kuželek.

Spartak Přerov přehrál v tomto kole bez větších problémů Lokomotivu České Velenice a posunul se se ziskem devíti bodů na osmou příčku v tabulce. Utkání hodně vyrovnaných duelů kromě souboje domácího Michala Pytlíka se Zbyňkem Dvořákem, který vyzněl jasně pro domácího hráče po nejlepším výkonu v utkání 628 4:0 o 69 kuželek. Je jasné, že hosté ve zbývajících duelech nahráli o sedm kuželek více jak domácí. Jediný bod pro hosty uhrál v úvodní části utkání Ondřej Touš. Přerov tak v posledním kole podzimu zvítězil 7:1 při plus 62 kuželkách.

 

Datum: 10. 12. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa