ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 8. kolo

Osmé kolo soutěže přepisuje historická data. Hostující celky zvítězily ve všech utkáních, a to je poprvé v historii soutěže na 120 hs. Hráčky Slovanu Rosice se výborně naladily na odvetné utkání Champions League proti BBSV Wien. Ve Valašském Meziříčí zvítězily 8:0, když všechny hráčky dosáhly na šestistovku, celkově porazily 3730 kuželek což je v historii soutěže na 120 hs nejlepší výkon družstva. Zaostaly pouhých 29 kuželek za národním rekordem. Ten má hodnotu 3759 kuželek a dosáhla ho česká reprezentace v roce 2019 v Dobřanech. Rosice jasně vedou ligovou tabulku s náskokem čtyř bodů.

Šestistovek padlo v tomto kole osm. Nejlepším výkonům kola vévodí hráčky Slovanu Rosice. Nejlépe zahrála Natálie Topičová, která porazila 645 kuželek, Lucie Vaverková 633. Třetí nejlepší výkon kola zahrála zlínská Michaela Matlachová 630 a čtvrtý výkon kola má na svém kontě opět hráčka Rosic Anna Štraufová 624. Do čela pořadí jednotlivkyň se posunula po výborném výkonu ve Valašském Meziříčí Natálie Topičová průměrem z průměrů 605,75. Druhá je hráčka SKK Náchod Aneta Cvejnová 593 a třetí Lucie Vaverková Slovan Rosice 591.5

TJ Valašské Meziříčí hostilo vedoucí Slovan Rosice. Po posledních výkonech obou družstev se zdálo, že půjde o vyrovnané utkání. Udělal jsem si kávu pustil televizi a čekal jsem vyrovnaný souboj. Opak byl pravdou. Od úvodních hodů bylo jasno, kdo je na kuželně pánem. Domácí hráčky se ještě v úvodu utkání snažily vzdorovat, ale na výkony Nadi Dobešové a Lucie Vaverkové neměly a když střední část utkání rovněž ovládly po výborných výkonech rosické hráčky nebylo pochyb o tom, kdo v utkání zvítězí. Anna Štraufová 624 a Natálie Topičová 645 navršily náskok Rosic na 260 kuželek. Jasnou výhru Rosic s kanárem pro domácí pečetily Simona Koutníková a Alena Kantnerová. Sledování přenosu se tak zvrtlo na to, zda Rosice dosáhnou na 3700 poražených kuželek. Stalo se, gratuluji všem hráčkám a přeji hodně úspěchů příští sobotu ve Vídni.  Je dobře našlápnuto. Hodně úspěchu v odvetných zápasech přeji rovněž Náchodu a Přerovu.

KK Jihlava držela v domácím prostředí krok se Slavii Praha pouze v úvodu utkání, kde Jana Račková po nejlepším výkonu zápasu 590 přehrála Vladimíru Malinskou. V dalším průběhu utkání již bodovaly hostující hráčky a zcela jasně zvítězily 7:1 o 84 kuželek. Nejlepší výkon hostujícího celku zahrála Helena Gruzsková, která porazila 572 kuželek.

SKK Rokycany ani v tomto kole doma na výhru nedosáhly. Domácí hráčky sice uhrály tři výhry, ale prohry byly s výraznou ztrátou v poražených kuželkách. Díky tomu zvítězil Spartak Přerov 5:3 o 86 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála přerovská hráčky Michaela Beňová, která porazila 595 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Lenka Findejsová výkonem 584 kuželek.

Dramatické utkání se šťastným koncem pro hostující celek se hrálo ve Zlíně, kam zajížděl SKK Náchod, který zvítězil 5:3 o dvě kuželky. Úvod utkání se hrál v režii hostujících hráček Šárky Majerové a Martiny Hrdinové. Obě získaly bod a nahráli 51 kuželek. Ve střední části dělba bodů a zlínské hráčky umazaly z náskoku Náchoda devět kuželek. Závěr nádherný duel mezi Michaelou Matlachovou 630 a Anetou Cvejnovou 613. Domácí hráčky mohutně dotahovaly, ale nakonec na kontě Náchoda zůstaly plus dvě kuželky.

Souboj nováčků nejvyšší soutěže vyzněl v Jičíně jasně pro hostující KK Vyškov. Vyškovské hráčky nadělily domácím kanára po výhře 8:0. Asi nejblíže k zisku bodu ve prospěch Jičína měla hned v úvodu utkání Petra Abelová, která po horší poslední dorážce prohrála s Lenkou Hrdinovou o čtyři kuželky. Všechny výkony domácího celku skončily v červených číslech. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Pavla Fialová, která porazila 580 kuželek. SKK Jičín je tak i po tomto kole na posledním místě tabulky se ziskem jednoho bodu.

Datum: 3. 12. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa