ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 8. kolo

Po tomto kole je na čele tabulky zpět Lokomotiva Trutnov. Rosice uhrály první výhru v soutěži. Nejlepší výkon kola opět Michal Pytlík. V Trutnově porazil 637 kuželek.

O tomto víkendu se hrálo pouze pět utkání. Zápas TJ Valašské Meziříčí KK SDS Sadská byl předehrán minulý týden. Hostující celky zaznamenaly v tomto kole jedinou výhru, a to zásluhou Centropenu Dačice po výhře ve Vyškově. Remízu a cenný bod uhráli hráči TJ Třebíč v Dobřanech. Ve zbývajících zápasech měly navrch domácí celky. Po prohře Sokola Duchcov v Zábřehu se opět do čela tabulky posunula Lokomotiva Trutnov, která přehrála doma poměrně jasně Spartak Přerov. Hostujícímu celku nepomohl ani vynikající výkon Michala Pytlíka, který porazil 637 kuželek. Je to zároveň nejlepší výkon kola a znamená pro Michala Pytlíka posun do čela pořadí jednotlivců. Celkově v tomto kole padlo třináct šestistovek. Další nejlepší výkony zaznamenali Ondřej Ševela KK Vyškov porazil 626 kuželek, Michal Waszniovski z Centropenu Dačice 620 kuželek a v Dobřanech hráči TJ Třebíč Lukáš Vik a Jan Ševele porazili shodně 618 kuželek. Na konci tabulky jsou stále hráči Slovanu Rosice. V tomto kole si na svoje konto připsali první dva body po výhře doma nad Lokomotivou České Velenice.

Centropen Dačice nemá v této sezoně nejlepší bilanci a o to je výhra ve Vyškově cennější. Hráči Vyškova zásluhou Ondřeje Ševely a Petra Pevného ovládli úvod utkání, kde Ondřej Ševela přehrál na výkon 626 svého soupeře o pouhých šest kuželek. Střední část utkání domácí hráči vůbec nezvládli. Hosté jejich výpadek dokonale využili. Srovnaly stav utkání na 2:2 a vedli před závěrem o 111 kuželek. V závěru uhrály oba celky po bodu. Rozdíl v poražených kuželkách se nezměnil, a tak si oba body zaslouženě odvážejí hosté.

Lokomotiva Trutnov hostila v tomto kole Spartak Přerov. Domácí celek ovládl úvod i střední část utkání a před závěrem vedl poměrně jasně 4:0 při náskoku 182 kuželek. V závěru uhrál jediný bod pro hosty Michal Pytlík, když porazil 637 kuželek, ale to již nemělo na celkovou výhru Trutnova žádný vliv. Z domácího celku zahráli nejlepší výkony Kamil Fiebinger 601 a David Ryzák 602 kuželek. Lokomotiva se díky této výhře opět posunula do čela tabulky.

TJ Třebíč zajížděla v tomto kole do Dobřan a překvapivě ovládla úvod i střední část utkání a před závěrem vedla 4:0 o 54 kuželek, když všichni třebíčští hráči šli přes šest set a brali všechny body. Již před závěrem měli remízu v kapse. V dramatickém závěru domácí hráči měli navrch a postupně stahovali z náskoku hostů rozdíl v poražených kuželkách. Ještě před poslední dráhou měli hosté mírný náskok, který na poslední dráze neudrželi. Domácí nakonec porazili o osm kuželek více a dosáhli na remízu a tím i zisk jednoho bodu.

Zábřeh zdolal doma vedoucí celek tabulky Sokol Duchcov, kterému povolil pouze zisk jediného bodu, který získal v úvodní fázi utkání Milan Stránský výhrou nad Václavem Švubem. Další průběh utkání se již hrál v režii domácího celku, který získal zbylé body a nahrál o 146 kuželek více než jeho soupeř. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Tomáš Dražil, který porazil 599 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Jaroslav Bulant výkonem 591 kuželek.

Zisku prvních bodů v soutěži se dočkali hráči Slovanu Rosice, kteří přehráli doma Lokomotivu České Velenice 5:3 o 27 kuželek. Domácí získali v úvodu oba body i když Adam Palko prohrál s Ladislavem Chmel na kuželky o osm, ale na body zvítězil 3:1. Ve střední části braly oba celky po bodu. Rosice měli před závěrem zápasu na svém kontě 22 kuželek do plusu. V extrémně vyrovnaném závěru sice oba body putovali na konto hostů, ale domácí hráči uhráli o pět kuželek více, a to znamenalo jejich první vítězství v soutěži. Jedinou šestistovku v utkání uhrál domácí hráč Jiří Zemek, který porazil 601 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Jiří Novotný výkonem 583 kuželek a svůj duel prohrál právě s Jiřím Zemkem.

Datum: 19. 11. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa