ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 7. kolo

Do čela tabulky poskočil Sokol Duchcov. Rosice stále bez zisku bodu. Michal Pytlík porazil v Přerově 663 kuželek.

Poměr domácí hosté v tomto kole 3:3. Venku zvítězilo Valašské Meziříčí v Českých Velenicích poměrně hladce 7:1, KK Vyškov po velkém boji přehrál SDS Sadskou a KK Zábřeh zvítězil v Dačicích. Doposud vedoucí Lokomotiva Trutnov prohrála v Třebíči, a tak se do čela tabulky vyhoupl Duchcov, který doma jasně přehrál Klokany z Dobřen. Na posledním místě jsou stále bez zisku bodů Rosice, které v tomto kole nestačily na Spartak Přerov.

V tomto kole padlo devět šestistovek. Nejlepší výkon zahrál Michal Pytlík, který v Přerově porazil 663 kuželek. Další čtyři hráči šli přes 630. Milan Stránský ze Sokola Duchcov 638, Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí 637, Jaroslav Bulant Sokol Duchcov 633 a Marek Ollinger KK Zábřeh 631.

Lokomotiva České Velenice zahrála v tomto kole doma hluboko pod svoje možnosti a toho hráči TJ Valašského Meziříčí dokonale využili k jasné výhře 7:1 o 116 kuželek. Hostům vyšel úvod na jedničku. Plný zisk bodů, dvě šestistovky, Tomáš Juřík 603 a Radim Metelka 637. Ve druhé části utkání získali domácí jeden bod zásluhou výhry Zbyňka Dvořáka nad Vladimírem Výrkem. To bylo ze strany domácích vše. V závěru opět plný bodový zisk pro hosty.

KK Vyškov porazil v dramatickém utkání SDS Sadskou 5:3 o 10 kuželek. V každé části utkání získaly oba celky po bodu, a tak nakonec rozhodovaly poražené kuželky a těch měl na svém kontě Vyškov o deset více. Nejlepší výkony byly dosaženy až v závěru utkáni, kde domácí Tomáš Bek porazil 587 kuželek a hostující hráč Tomáš Procházka 579 kuželek.

Sokol Duchcov nedal v domácím prostředí Klokanům z Dobřan nejmenší šanci na případný úspěch. Ani v tomto utkání doma jeho hráči nezaváhali. Hostujícímu celku povolili pouze zisk jediného bodu, kdy ve střední části porazil Josef Fišer ml. Radka Jaloveckého. Domácí hráči pak v závěru pečetili své vítězství dvěma šestistovkami. Jaroslav Bulant porazil 633 kuželek a Zdeněk Ransdorf v uvozovkách jenom 616 kuželek.

Spartak Přerov hostil poslední Slovan Rosice a po dobrém výkonu jasně zvítězil 7:1 o 113 kuželek. Jediný bod pro hostující celek uhrál Kamil Hlavizňa. V úvodní části sice hosté dva duely prohráli, ale na poražené kuželky vedli o 61. Ve druhé části zápasu brali domácí všechny tři body a po výborném výkonu Michala Pytlíka, který porazil 663 kuželek navýšili i náskok v poražených kuželkách na konečných 113 kuželek. Vypadá to, že u Pytlíku měli vynikající přípravu.

Centropen Dačice nestačil doma na KK Zábřeh. Oslabené Dačice ztratily hned v úvodu utkání. Hosté vedli 2:0 o 34 kuželek. Domácí hráč Petr Vojtíšek sice přehrál Martina Sittu o jedenáct, ale na zisk bodu nedosáhl. V dalším průběhu zápasu byla střední a závěrečná část utkání poměrně vyrovnaná. Oba celky získaly po dvou bodech. Na kontě Zábřehu zůstal plus 38 kuželek. Nejlepší výkon z domácího celku podal Jirka Němec, který porazil 625 kuželek. Za Zábřeh zahrál nejlépe Marek Ollinger, který porazil 631 kuželek, a to byl i nejlepší výkon v utkání.

TJ Třebíč hostila vedoucí celek tabulky Lokomotivu Trutnov a po úvodní části utkání vedla netradičně 2:0 o 31 kuželek. V dalším průběhu hosté náskok domácích dotáhli a kdyby nepokazili poslední dráhu nevypadalo to s domácími vůbec dobře. Trutnov jednu chvíli vedl o víc jak 50 kuželek. Nakonec před závěrem vedla Třebíč 3:1 a ztrácela na svého soupeře pět kuželek. Závěr utkání domácí dotahováci zvládli. Oba získali body a upravili stav na konečný výsledek 7:1 ve svůj prospěch o 51 kuželek.

 

Datum: 12. 11. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa