ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 3. kolo

Jediná výhra hostujícího celku. KK Vyškov zvítězil v Rosicích. Dačice nestačily na KK SDS Sadskou. Nejlepší výkon kola zahrál v Českých Velenicích hráč Sokola Duchcov Jaroslav Bulant, který porazil 638 kuželek.

Ve třetím kole soutěže měly navrch domácí celky. Z hostujících týmů se podařilo zvítězit pouze KK Vyškovu v Rosicích, který i v tomto kole odehrál vyrovnané utkání do samého závěru. Padlo čtrnáct šestistovek. Nejlépe zahrál Jaroslav Bulant ze Sokola Duchcov v Českých Velenicích, kde porazil 638 kuželek. Dařilo se Mojmírovi Novotnému v Třebíči. Porazil 626 kuželek.  Dobrou formu potvrdil Roman Straka z Lokomotivy Trutnov. Po šestistovce v minulém kole v Dobřanech porazil doma 620 kuželek. Bez ztráty bodu jsou zatím pouze dva celky, a to KK SDS Sadská a Lokomotiva České Velenice. Vzájemné utkání z prvního kola mají odložené. Na body po třech kolech nedosáhly Rosice a TJ Valašské Meziříčí.

Nováček soutěže KK Sadská doma nezaváhala a porazila kandidáta na postup v minulém ročníku Centropen Dačice poměrně jasně 7:1. Hosté drželi krok s domácím celkem pouze v úvodu utkání. Jediný bod pro hosty uhrál v této fázi utkání Petr Vojtíšek, který porazil 591 kuželek. V dalším průběhu utkání brali body domácí hráči. Jedinou šestistovku a tím i nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Petr Miláček, který porazil rovných 600 kuželek

Lokomotiva České Velenice hostila loňského vítěze 1KLM Sokol Duchcov. Domácí hráči podali slušný výkon a zvítězili poměrem 6:2 o 125 kuželek. V utkání bylo pokořeno pět šestistovek. 3x zdolali šestistovku domácí a ve dvou případech hosté. Po vyrovnaném úvodu ovládli střední část utkání domácí hráči. České Velenice tak vedli před závěrem 3:1 o 98 kuželek. Konec zápasu opět dělba bodů, Domácí navýšili náskok na konečných 125 kuželek a s přehledem zvítězili. Nejlepší výkon domácího celku zahrál Miroslav Dvořák 610 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Jaroslav Bulant výkonem 638 kuželek

Spartak Přerov hostil Klokany z Dobřan a ve vyrovnaném a dramatickém utkání nakonec zvítězil 5:3 o 64 kuželek.  Utkání jak na houpačce, tak lze charakterizovat toto utkání. Po úvodní části jednoznačně vedli hosté 3:0 o 95 kuželek. Druhá část zápasu vyzněla jasně ve prospěch Přerova. Domácí dokázali všechny tři duely vyhrát, a navíc díky výhře Michala Pytlíka rozdílem 112 kuželek otočili ve svůj prospěch počet celkově poražených kuželek. Nejlepší výkon v utkání uhrál domácí hráč Michal Pytlík, který porazil 610 kuželek. Z hostujícího celku zahrál nejlepší výkon Martin Pejčoch 604 kuželek.

Lokomotiva Trutnov doma nezaváhala. Přehrála KK Zábřeh 6:2 o 68 kuželek. Domácí zahráli podstatně lépe než v úvodním utkání ročníku a zaslouženě zvítězili. Úvod utkání a závěr dělba bodů, Střední část ovládli domácí hráči, když zvítězili v obou duelech. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Roman Straka, který porazil 610 kuželek. Z celku |KK Zábřeh byl nejlepší Marek Ollinger výkonem 602 poražených kuželek.

Slovanu Rosice chybí klíčový hráč a je to znát. V domácím prostředí Rosice nestačily na KK Vyškov, když prohrály 5:3 o 33 kuželek. Všechny části utkání skončily dělbou bodů a o konečném výsledku rozhodovaly poražené kuželky a těch měl na svém kontě Vyškov o 33 více. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Michal Hrdlička, který porazil 610 kuželek. Z celku hostů byl nejlepší Ondřej Ševela výkonem 598 poražených kuželek.

Třebíč podala doma dobrý výkon a díky tomu přehrála Valašské Meziříčí 6:2 o 123 kuželek. Úvod utkání i střední část skončily dělbou bodů, domácí drželi mírný náskok v poražených kuželkách. Před závěrem byl stav 2:2, domácí měli navrch 54 kuželek. V závěru utkání výborně zahrál Mojmír Novotný, když porazil 626 kuželek a bral bod. Druhý domácí hráč Lukáš Vik rovněž atakoval šestistovku, do které mu nakonec chyběli dvě kuželky. Na svého soupeře |Tomáše Juříka v závěru udržel náskok osmi kuželek a připsal rovněž bod. V utkání padly ještě dvě šestistovky. Domácí hráč Robert Pevný porazil 603 kuželek a hostující hráč Radim Metelka 605 kuželek.

Datum: 1. 10. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa