ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Novela STP

VV ČKA upravil Sportovně technické předpisy jednak ze své vůle a jednak jako implementaci změn schválených konferencí NBC.

V Pravidlech jsou ve čl. 4 podrobněji definované soutěže. Dále byl vypuštěn kontroverzní odst. 7 z čl. 7, což byl velký diplomatický úspěch ČKA na konferenci NBC při úpravách Mezinárodních pravidel. Další úpravy se týkají vymezení startů hráčů v Interlize a v našich soutěžích, vymezení soupisek družstev Interligy a zejména stanovení startů náhradníků v Interlize. Ostatní úpravy jsou reakcí na změny v Mezinárodních předpisech.

K tomu pár náprav drobných chyb.

Upozornění zejména pro rozhodčí:
Formulace u nesportovního chování:
• když se hráč hlasitě baví, zpívá či vydává jiné hlasité zvuky a ruší tím ostatní hráče;
je míněna jako zmírnění požadavků, tj. ne každý zvuk vydaný hráčem je považován za nesportovní chování.

A ještě poznámka k ponožkám: Mezinárodní předpisy vyžadují, aby při mezinárodních soutěžích měli všichni hráči družstva ponožky stejné barvy. VV ČKA v našich pravidlech stanovuje to, že hráč má mít ponožky stejné barvy. Hlavní závěr je, že hráč by měl hrát v ponožkách, a to stejnobarevných. Účastníci mezinárodních soutěží by však měli počítat s tím, že by měli mít ponožky v jednotné barvě (ne nutně všechny stejné). Mnohým může přijít jako prkotina skutečnost, že se mezinárodní předpisy zabývají ponožkami. Osobně na to neumím odpovědět a pevně věřím, že nás nepotká nic horšího než případné spory o ponožky. Zapojme všichni zdravý rozum...

Po finálních formulačních, formálních a redakčních úpravách je dokumentace k dispozici.

V případě jakýchkoli nejasností se samozřejmě můžete na nás obrátit.

Hanuš Slavík
Předseda STK ČKA

Datum: 13. 8. 2022 | Sekce: Ostatní | Autor: Hanuš Slavík