ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 12. kolo

Centropen Dačice si výhrou v Trutnově pojistil vedení v tabulce. Nepřehledný konec tabulky. Mezi osmým celkem v pořadí a posledním je rozdíl pouhé dva body. Rarita v Zábřehu. Veterán Dalibor Lang z TJ Třebíč bral bod i když prohrál o 45 kuželek.

Druhá polovina soutěže zahájila. Pro domácí celky bylo dvanácté kolo fiasko. Doma se podařilo zvítězit pouze Klokanům z Dobřan, když přehráli Lokomotivu Tábor těsně 5:3, když v celkovém součku přehráli svého soupeře o pouhých sedm kuželek. Vedoucí celek tabulky Centropen Dačice nezaváhal v Trutnově. Domácí celek zvítězil po výborném výkonu poměrně jasně 7:1. Dačice i po tomto kole nadále vedou tabulku s náskokem dvou bodů na druhou Lokomotivu České Velenice, která doma zaváhala a přenechala výhru Slovanu Rosice, které zvítězil 6:2. Dačice mají navíc jedno neodehrané odložené domácí utkání k dobru. Na konci tabulky je situace hodně nepřehledná. Poslední TJ Valašské Meziříčí má na svém kontě zisk sedmi bodů, osmé Rosice mají devět bodů a čtvrtý Vyškov má jedenáct. Podíl na tomto stavu má nestejný počet utkání, která se budou postupně dohrávat. Šestistovek padlo v tomto kole čtrnáct. Velký podíl na tom má kuželna v Dobřanech, kde padlo pět šestistovek. Nejlepší výkon v tomto kole dosáhl Ondřej Ševela z KK Vyškov, který porazil 658 kuželek a velkou měrou přispěl k výhře Vyškova v Duchcově. Druhý nejlepší výkon kola zahrál Lukáš Doubrava v Dobřanech, kde porazil 636 kuželek. Stejný výkon zahrál David Urbánek ve Valašském Meziříčí a rovněž on velkou měrou přispěl k výhře Hořic. Vedoucí hráč celkového pořadí jednotlivců Zděnek Ransdorf ze Sokola Duchcov porazil 618 kuželek a ani tento výkon v závěru utkání nestačil k výhře domácího celku. Pořadí jednotlivců tak i nadále vede Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov výborným průměrem 636,72. Druhou příčku drží David Urbánek z SKK Hořic, který díky výbornému výkonu v tomto kole posunul svůj průměr nad šestistovku na 603. Třetí v pořadí hráč Centropenu Dačice Jirka Němec má průměr z průměrů 567,26.

TJ Valašské Meziříčí nestačilo v tomto kole na SKK Hořice, které držely se svým soupeřem v úvodní a střední části utkání bodový krok. Závěr utkání vyzněl jasně pro hostují celek, který si zaslouženě odváží oba body. KK Vyškov měl v Duchcově vynikající vstup do utkání zásluhou Ondřeje Ševely a těsné výhry Radima Čuříka. Brali oba body při náskoku 80 kuželek. Domácí pak postupně z náskoku hostujícího ceku ukrajovali, ale když hostující Josef Touš získal i přes slabší výkon 533 bod museli se domácí spoléhat na výhru v poražených kuželkách. Těch nakonec měli o sedm méně než hosté. Lokomotiva České Velenice nestačila v tomto kole doma na dobře hrající Slovan Rosice. Domácí tentokrát bez šestistovky prohráli 6:2. Za Rosice pokořili šestistovku Jiří Zemek 612 a Ivo Fabík 607. V dramatickém závěru domácí ještě bojovali o remízu. Nakonec oba souboje prohráli. Vedoucí celek Centropen Dačice od úvodních hodů v Trutnově domácí celek nešetřil. Jasné výhry hned v úvodu. Těsná výhra Mojmíra Holce po výkonu 607 na David Plška, který porazil 601 kuželek. Ve střední části sice domácí hráč Ondřej Stránský získal bod, ale to na situaci nic neměnilo. Závěr utkání vyzněl jasně ve prospěch Dačic. Zisk obou bodů a výborný výkon Jirky Němce na závěr, když porazil 613 kuželek. Lokomotiva Tábor v tomto kole Klokany z Dobřan hodně potrápila. Nakonec ji k výhře chybělo sedm kuželek. Úvod utkání vyzněl jasně pro hostující celek. Ještě po střední části vedl Tábor 3:1 o 33 kuželek. V dramatickém závěru nakonec porazil domácí Lukáš Doubrava po výborném výkonu 636 kuželek, jeho soupeř David Kášek měl na svém kontě 614 kuželek. Ve druhém duelu Jiří Baloun porazil 605 kuželek a hostující Martin Filakovský jen 587 a bylo rozhodnuto. Na šestistovky v tomto utkání ještě dosáhli z domácího celku Martin Pejčoch 609 a Vlastimil Zeman rovněž 609. Z hostujícího celku porazil Oldřich Roubek 611 kuželek. TJ Třebíč se dvěma náhradníky překvapila v Zábřehu, kde zvítězila 6:2. Raritou utkání je určitě výhra Dalibora Langa nad Adamem Mísařem. Domácí hráč sice porazil o 45 kuželek víc jak jeho soupeř, a přesto na body prohrál 3:1. Velký podíl na tom mají výkony na první dráze, kde Adam Mísař porazil 165 kuželek a veterán Dalibor Lang, který potřebuje trochu čase na rozhejbání jen 112. Na dalších drahách bral body Dalibor a získal cenný bod pro hosty. V závěru utkání potvrdil dobrou formu Lukáš Vik, který porazil 598 kuželek a jasně přehrál Martina Sittu 4:0, který porazil jen 520 kuželek. Cenná výhra pro TJ Třebíč, která se odlepila z posledního místa.

Datum: 15. 1. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa