ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 7. kolo

Slovan Rosice si pojistily výhrou nad SKK Náchodem vedení v ligové tabulce. První výhru si na svoje konto připsaly hráčky KK Blanska.

Ve čtvrtém kole soutěže se hrála jen čtyři utkání. Na Slavii dolehly problémy doby, a tak utkání s Konstruktivou muselo být pro nemoc odloženo.  Ve třech utkáních zvítězily domácí celky. Doma prohrála pouze KK Jihlava. Po hektickém závěru podlehla SKK Rokycanům. Rokycany měly moravský víkend, a to hodně úspěšný. Po sobotní výhře v Jihlavě zdolaly v neděli v dohrávce pátého kola Spartak Přerov 6:2 a posunuly se na druhou příčku v tabulce. Vůbec první výhru v tomto soutěžním ročníku si na svoje konto připsalo Blansko, když doma porazilo KC Zlín. Tabulku vedou po tomto kole nadále hráčky Slovan Rosice s náskokem čtyř bodů na SKK Rokycany. Nemuselo to tak být. Mnoho nechybělo, aby Rosice doma po zaváhání ve střední části utkání proti Náchodu ztratily body. Blansku ani výhra nepomohla k opuštění posledního místa. Na předposlední Jihlavu ztrácí jeden bod.

Šestistovky padly v tomto kole pouze dvě. Nejlepší výkon kola zahrála v Rosicích domácí Natálie Topičová, která porazila 643 kuželek a přispěla velkou měrou k výhře svého týmu. Ve stejném utkání porazila Kateřina Majerová SKK Náchod 603 kuželek. Pořadí jednotlivkyň vede i nadále Olga Hejhalová Slavie Praha 626,83 před Nikolou Tatouškovou Slovan Rosice 602,25. Třetí místo drží hráčka Slavie Praha Helena Gruzsková 586,50.

KK Jihlava opět doma zaváhala. K zisku bodů chybělo málo. Domácí hráčky prohrály 5:3 o pouhé čtyři kuželky. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Linda Lindman, která porazila 575 kuželek. KK Blansko se konečně dočkalo výhry. Doma hostilo KC Zlín a po zlepšeném výkonu jasně přehrálo hostující hráčky poměrem 7:1. Nejlepší výkon v utkání podala domácí hráčka Dana Musilová, která porazila 576 kuželek. Výkony hostujících hráček končily v červených číslech. Utkání Přerova s Valašským Meziříčím bylo hodně dramatické až do konce. Po zisku tří bodů ze hry na obou stranách rozhodovaly poražené kuželky a těch měly na svém kontě o 34 více domácí hráčky. Nejlepší výkon v utkání zahrála Zuzana Machalová, která porazila 589 kuželek. Hráčky Slovanu Rosice si udržely neporazitelnost i po tomto kole. Nechybělo mnoho aby o body přišly. Náchod využil zaváhání Rosic ve střední části utkání po které byl stav 2:2 a 12 kuželek pro Náchod. Závěr byl hodně dramatický. Rosické hráčky braly body v obou duelech a celkově porazily o 11 kuželek víc jak jejich soupeřky.

Datum: 22. 11. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa