ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 5. kolo

Domácí celky prohrály v tomto kole ve čtyřech utkáních. První prohra Centropenu Dačice v soutěži. Výkon kola zahrál Lukáš Vik z TJ Třebíč. V Táboře porazil 632 kuželek.

Páté kolo soutěže bylo ve znamení výher hostujících družstev. Celkově zvítězily ve čtyřech utkáních. Venku zvítězil KK Zábřeh v Duchcově, TJ Třebíč v Táboře, SKK Hořice překvapivě v Dačicích a České Velenice nadělily kanára slabě hrajícímu Trutnovu. Domácí celky se radovaly z výhry pouze ve dvou utkáních. Tabulku vede po tomto kole i přes prohru Centropen Dačice. České Velenice na druhém a SKK Hořice na třetím místě mají shodný počet bodů. Na chvostu jsou se ziskem dvou bodů předposlední Sokol Duchcov a poslední Lokomotiva Trutnov. Nejlepší výkon kola zahráli na svojí kuželně Klokani, když porazili 3575 kuželek.

Celkově padlo deset šestistovek a v dohrávce druhého kola tři. Nejlepší výkon kola zahrál na kuželně v Táboře hráč TJ Třebíč Lukáš Vik, kterému se dařilo, když porazil 632 kuželek a přispěl tak velkou měrou k výhře hostujícího celku.  V Dobřanech porazil Martin Pejčoch 623 kuželek, v Hořicích pak David Urbánek 616 a Ondřej Černý 613 kuželek. V pořadí jednotlivců pak jediný průměr nad šest set drží hráč Sokola Duchcov Zdeněk Ransdorf 642,25.

KK Vyškov hostil v tomto kole Slovan Rosice a v průměrně hraném utkání byl o poznání lepší a po dvou výhrách v závěru utkání zvítězil 6:2. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Ivo Fabík, který porazil 582 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Ondřej Ševela, který porazil 562 kuželek. Sokol Duchcov nestačil doma na KK Zábřeh. Úvodní a závěrečná část utkání byla vyrovnaná. Na konečný výsledek a vítězství hostujícího celku byla důležitá střední část zápasu, kde hráči KK Zábřeh brali oba body po těsných výhrách. Nejlepším výkonu v utkání zahrál Tomáše Dražila 608 a díky tomu porazil svého soupeře Miloše Civína 3:1. Ten porazil rovných 600 kuželek. Ve druhé dvojici porazil Adam Mísař domácího Jaroslava Bulanta při poměru 2:2 o čtyři kuželky. V závěru KK Zábřeh udržel náskok a zaslouženě zvítězil 6:2. Lokomotiva Tábor nezopakovala doma svůj výkon z dohrávky minulý týden. Nahrála v celkovém součtu podstatně méně, a to na dobře hrající Třebíč nestačilo. V úvodu výborně zahrál hostující Petr Benedikt, když porazil 594 kuželek a získal bod. Jan Ševela přehrál na poslední dráze Karla Smažíka a Třebíč překvapivě vedla 2:0 o 83 kuželek. Ve střední části uhráli domácí hráči 1,5 bodu. Z náskoku hostujícího celku umazali jen 12 kuželek. Třebíč měla vynikající nastup do závěrečné části hlavně zásluhou Lukáše Vika. Nahrál celkově vynikajících 632 kuželek a při zisku bodu z toho byla důležitá výhra ve prospěch hostujícího celku. Lokomotiva Trutnov hledá formu. Doma opět prohrála, když nestačila na Lokomotivu České Velenice. Konečný propastný rozdíl o 197 kuželek ve prospěch Lokomotivy České Velenice hovoří jasně o průběhu utkání, a tak se nikdo nemohl divit, že hosté nadělili domácímu celku kanára po výhře 8:0. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Zdeněk Dvořák. Porazil 602 kuželek a pečetil tak jasnou výhru svého družstva. Hráči Centropenu Dačice poprvé v tomto ročníku doma prohráli, když nestačili na své soupeře z Hořic. Průběh utkání byl, co se týká zisku bodů vyrovnaný. V každé fázi utkání získala obě družstva po bodu. Podstatné pro vývoj utkání byla skutečnost, že výhry hostů byly vždy o víc kuželek a to znamenalo, že v konečném součtu měly Hořice na svém kontě o 74 poražených kuželek více a zaslouženě zvítězily 5:3. Z domácího celku dosáhl na šestistovku Jirka Němec, který porazil 603 kuželek. Hráči Hořic pokořily dvě šestistovky. Ondřej Černý porazil 613 kuželek a nejlepší výkon v utkání zahrál David Urbánek, který porazil 616 kuželek. Klokani po dobrém výkonu přehráli doma TJ Valašské Meziříčí poměrem 7:1, když zahráli nejlepší výkon družstva v pátém kole. Celkově porazili 3575 kuželek. Jediný bod hostujícího celku uhrál Daniel Šefr po výhře nad Michalem Šnebergerem 3:1. Domácí hráči se činili a překonali 3x šestistovku. Lukáš Dobrava 609, Josef Fišer 610 a na nejlepší výkon utkání dosáhl Martin Pejčoch, který porazil 623 kuželek.

Datum: 16. 10. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa