ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 4. kolo

Olga Hejhalová ze Slavie Praha v tomto kole opět vynikající. Porazila 635 kuželek. Šlágr příštího kola se hraje v Rosicích kam zajíždí Slavie Praha.

Hráčky Slovanu Rosice měly utkání s SKK Rokycany předehráno již minulý týden, a tak se o tomto víkendu hrála pouze čtyři utkání. Ve středu se hrála dohrávka 3.kola TJ Valašské Meziříčí – KC Zlín, ve kterém byly úspěšnější zlínské hráčky, které zvítězily 6:2.  Ve čtvrtém kole byly úspěšnější hostující družstva, která vyhrála ve třech utkáních.  Pouze ve dvou se radovaly z výhry domácí hráčky. Rovněž po tomto kole jsou na čele tabulky dva celky bez ztráty bodu, a to družstva Slovanu Rosice a Slavie Praha. Již po příštím kole to může být jinak. V pátém kole budou v Rosicích bojovat proti sobě.

Nejlepší výkon kola zahrála opět Olga Hejhalová ze Slavie Praha. Porazila 635 kuželek. Dalo se na to dívat. Celkem v tomto kole padlo pět šestistovek. Druhý nejlepší výkon kola uhrála rovněž hráčka Slavie Praha Vlasta Kohoutová 609 kuželek. Na šestistovku dosáhly dvě hráčky Slovanu Rosice Lucie Vaverková 608 a Nikola Tatoušková 602. 602 kuželek rovněž porazila hráčka SKK Rokycan Veronika Horková. Pořadí jednotlivkyň vedou po tomto kole dvě hráčky Slavie Praha. Na prvním místě je s úctyhodným průměrem 637,67 Olga Hejhalová. Průměr vyšší, jak šest set drží na druhém místě Helena Gruzsková, rovných 606.

Slavie Praha opět nadělovala kanára. Tentokrát s ním odjely hráčky KK Blanska, kterým se letos vůbec nedaří a jsou po čtvrtém kole na konci tabulky bez zisku bodu. Slavie zahrála nejlepší výkon kola, když celkově dosáhla výkonu 3560 poražených kuželek. KK Jihlava nepodala doma nijak oslnivý výkon a toho hráčky Spartaku Přerov dokonale využily. Z červených čísel se v domácím celku vymanila výkonem 552 poražených kuželek pouze Jana Braunová. Na pětistovku nedosáhly dvě hráčky. Přerovské hráčky na tom byly podstatně lépe a zcela zaslouženě zvítězily. Nejlepší výkon v utkání zahrála Šárka Nováková, která porazila 576 kuželek. Rovněž hráčky SKK Náchod ve Valašském Meziříčí nezaváhaly. Ztratily pouze jediný bod, a to znamenalo výhru 7:1.  Nejlépe v utkání zahrála Martina Hrdinová, která porazila 581 kuželek. Z domácího celku pak byla nejlepší Klára Tobolová výkonem 567. Její soupeřka porazila o sedm kuželek více, ale bod brala domácí hráčka po výhře poměre, 2,5:1,5. KC Zlín přehrál s přehledem Konstruktivu Praha 7:1. Hostující celek držel krok s domácími pouze v úvodu utkání, kde Konstruktiva uhrála jediný bod zásluhou Martiny Stratecki. V dalším průběhu získaly navrch zlínské hráčky a zaslouženě zvítězily 7:1. Nejlepší výkon v utkání zahrála Michaela Bagári, která porazila 572 kuželek. Předehrávka čtvrtého kola v Rokycanech se hrála v režii hostujícího celku, který zvítězil 7:1. V úvodu utkání byly dosaženy na obou stranách výborné výkony. Rosice braly oba body a vedly o 10 kuželek.
Rovněž v dalším průběhu byly duely hodně vyrovnané. Body si připisovaly hostující hráčky. Čestný úspěch pro domácí barvy uhrála Lenka Findejsová i když s Naďou Dobešovou prohrála v celkovém součtu o kuželku.

Datum: 16. 10. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa