ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Pohár ČKA – zpravodaj č. 1 – los a adresář

Po koronavirové přestávce zahajuje Pohár ČKA.

Jako obvykle vás v prvním čísle zpravodaje seznámím s rozlosováním soutěže a adresářem kuželen a organizačních pracovníků družstev.

Počet přihlášek se po obvyklém týdenním prodloužení termínu zastavil na čísle 58 u mužů a 13 u žen.

Jako doposud vždy, tak i letos, se samozřejmě u žen nebude hrát základní část, ale rovnou část finálová.Nezapomeňte se seznámit s rozpisem soutěže. Připomínám to, co platí každý rok, že družstvo s vyšším losovacím číslem (červené číslo v rozlosování) hraje nejdříve na své domácí kuželně (po dohodě obou soupeřů, se souhlasem řídícího orgánu, může být jinak), obě utkání musí být odehrána do konečného termínu kola, semifinále a finále se bude hrát v jeden víkend, na jedné kuželně. Pro soutěž platí termíny uvedené v losovacím pavouku. Dohodnutý termín je třeba co nejdříve ohlásit e-mailem na adresu uvedenou v rozpisu, na stejnou adresu je povinností domácího družstva zaslat zápis o utkání v den konání utkání. Budu tolerovat zápisy zaslané do 12:00 hod následujícího dne, pokud toto utkání končilo po dvacáté hodině.

Počet přihlášených družstev z jednoho oddílu není omezen. Do nadstavbové části jsou nasazeni čtvrtfinalisté z posledního kompletně odehraného ročníku a na počet 16 jsou doplnění nejlépe umístěnými družstvy v posledních kompletně dohraných dlouhodobých soutěžích. Není to úplně ideální, ale jiná možnost není. Hráč nesmí startovat za dvě a více družstev stejného oddílu. Při uzavřeném hostování musí hrát jen za jedno z družstev oddílu, ve kterém hostuje, bez ohledu na to, jestli už před uzavřením hostování hrál za družstvo mateřského oddílu. Není stanoven začátek jednotlivých kol, ale jenom jejich konec. To znamená, že pokud jsou již známi soupeři z následujícího kola (lze zjistit na webu poharcka.kuzelky.cz ), mohou odehrát svá utkání, aniž by čekali, až předcházející kolo bude celé uzavřeno. Nadstavbová část bude rozlosována až po skončení základní části – to platí samozřejmě jenom pro muže. Povinnost zajistit kvalifikovaného rozhodčího má domácí družstvo. Pro semifinálový a finálový turnaj bude delegovat rozhodčí Komise rozhodčích.

Do nadstavbové části mužů byla nasazena následující družstva mužů: 

KK Slavoj Praha – vítěz ročníku 2018-19 (poslední dohraný)

SKK Rokycany – poražený finalista

KK PSJ Jihlava poražený semifinalista (Start Rychnov nad Kněžnou – druhý poražený semifinalista se nepřihlásil)

Sokol Husovice, TJ Třebíč a CB Dobřany Klokani – poražení čtvrtfinalisté (Lokomotiva Česká Třebová se nepřihlásila)

Slovan Rosice, SKK Hořice, TJ Valašské Meziříčí, Sokol Duchcov, SKK Jičín, Spartak Přerov, KK Moravská Slávia Brno, TJ Červený Kostelec A, SKK Bohušovice a Slovan Kamenice nad Lipou A  – nejlépe umístěná přihlášená družstva dlouhodobých soutěží 2018/19. Ostatní přihlášená družstva si budou muset vybojovat postup do nadstavbové části v části základní.

Výsledky utkání Poháru ČKA budou stejně jako v minulých sezónách denně aktualizovány (pokud bude odehráno nějaké utkání) na webu poharcka.kuzelky.cz . Zde bude oznámen i termín utkání bezprostředně po jeho nahlášení.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA www.kuzelky.cz. Zpravodaj bude možné si stáhnout také z výše uvedené adresy poháru.

Přeji Vám hodně sportovních úspěchů a Vám i sobě přeji bezproblémovou spolupráci.

Datum: 14. 10. 2021 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jindřich Svoboda