ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 2. kolo

Olga Hejhalová výborných 659 kuželek. Slavie i Rosice v tomto kole jasné výhry.

O tomto víkendu se hrálo o zápas více. Rosice předehrávaly utkání čtvrtého kola v Rokycanech. V utkáních druhého kola vyhrála domácí družstva tři utkání a hostující ve dvou. Konstruktiva nestačila v domácím prostředí na Rosice a Zlín podlehl Spartaku Přerov. Slavie Praha nadělila kanára hráčkám Valašského Meziříčí. V předehrávce porazily Rosice Rokycany 7:1. Bez prohry jsou v tabulce dva celky, a to Slavie Praha a Slovan Rosice. Na konci tabulky jsou rovněž dva celky bez zisku bodu KC Zlín a KK Blansko.

Ve druhém kole soutěže padly čtyři šestistovky. Skvělou formu potvrdila hráčka Slavie Praha Olga Hejhalová, která v domácím prostředí porazila vynikajících 659 kuželek. Druhý a třetí výkon kola si na svoje konto připsaly hráčky SKK Rokycany Simona Koutníková 626 a Barbora Janyšková 616. Na kuželně v Rokycanech dosáhla na šestistovku i hráčky SKK Náchod Martina Hrdinová, která porazila 611 kuželek.

Rokycany se v sobotu po páteční předehrávce zlepšily v celkovém součtu o 113 kuželek. Zahrály ve druhém kole nejlepší výkon družstva 3504 a na to výkon SKK Náchoda nestačil. Utkání bylo poměrně vyrovnané. Domácí hráčky si držely, kromě úvodu utkání mírný náskok v poražených kuželkách a to jim při zisku dvou bodů v závěru utkání stačilo na celkové vítězství. KK Jihlava hostila v tomto kole KK Blansko a zvítězila 7:1, když v celkovém součtu přehrála svoje soupeřky o devět kuželek. Výkony jednotlivých hráče v utkání nebyly nijak oslnivé. Na pětistovku nedosáhly čtyři hráčky a v červených číslech jich zůstalo pět. Z šedi průměru utkání vystoupila svým výkonem pouze domácí hráčka Lenka Concepcion, která porazila 584 kuželek. Nejlepší z hostujícího celku byla Eva Wendl výkonem 572 poražených kuželek. Jihlava tak vybojovala první výhru v soutěži. Jejich soupeřky zatím na vítězství nedosáhly. KC Zlín po slušném výkonu v minulém kole hostil Spartak Přerov. Přerovské hráčky ovládly úvodní a střední část utkání, kde získaly plný počet bodů a měly navrch 179 kuželek. Závěr ovládly domácí hráčky, ale na zisk alespoň bodu jejich výkony nestačily. Získaly dva body a umazaly z náskoku soupeřek 91 kuželek.  Přerov si tak připsal dva body po výhře 6:2. Nejlepší výkon zahrála přerovská hráčka Šárka Nováková, která porazila na zlínské poměry výborných 581 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Michaela Matlachová výkonem 567 potažených kuželek. Slavie Praha porazila v tomto kole bez větších problémů průměrně hrající TJ Valašské Meziříčí, kterému nadělila kanára po výhře 8:0. Výborný výkon opět předvedla domácí hráčky Olga Hejhalová, když porazila 659 kuželek, a to na poslední dráze dala jen odpočinkových 141 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Markéta Vlčková, která porazila 570 kuželek. Konstruktiva Praha hostila Slovan Rosice jehož hráčky měly v nohách páteční předehrávku v Rokycanech. Konstruktiva na svoje soupeřky nestačila. Prohrála po průměrném výkonu 7:1. Jediný bod pro domácí uhrála Petra Najmanová po výhře nad Nikolou Tatouškovou v úvodu utkání. Nejlepší výkon v utkání zahrály Petra Najmanová a hostující Natálie Topičová. Obě měly na svém kontě 587 poražených kuželek.

Předehrávka čtvrtého kola v Rokycanech se hrála v režii hostujícího celku, který zvítězil 7:1. V úvodu utkání byly dosaženy na obou stranách výborné výkony. Rosice braly oba body a vedly o 10 kuželek. I v dalším průběhu byly duely hodně vyrovnané. Body si připisovaly hostující hráčky. Čestný úspěch pro domácí barvy uhrála Lenka Findejsová i když s Naďou Dobešovou prohrála v celkovém součtu o kuželku.

Datum: 26. 9. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa