ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Konference NBC, ČKBF a ČKA

Krátké shrnutí víkendu plného konferencí (18.–20. 6. 2021).

Třetí červnový týden byl ve znamení konferencí. Nejprve se v Berlíně uskutečnila konference světové federace NBC. Tu v neděli 20. 6. 2021 následovaly sněmy ČKBF a v neposlední řadě též ČKA.

Konference NBC

V Berlíně proběhlo zasedání světové federace Ninepin bowling classic (NBC), jejíž viceprezidentem je Jiří Jančálek. V poslední době se mezi členy hromadila nespokojenost s fungováním federace, a tak byl připravován, jak poznali někteří delegáti Valné hromady ČKA, takzvaný palácový převrat. Skupina nespokojených nakonec dosáhla svého a neoblíbené vedení německého prezidenta Klause Bartha svrhla. Novým prezidentem NBC se tak stal Marcell Pintyöke z Maďarska. Nás může těšit, že Jiří Jančálek obhájil post viceprezidenta, a tak jako jediný zástupce bývalého vedení udržel i pro příští období svoji pozici. Dalšími viceprezidenty jsou zástupci Rakouska a Německa, Andreas Lepsi a Martin Herold, tedy rovněž zástupci vzbouřenců. Změna ve vedení federace tak mimo jiné bude zřejmě znamenat posun plánovaného MS družstev z konce léta na podzimní termín.

Valná hromada ČKBF

V neděli 20. 6. dopoledne se ve strahovské aule nejprve konala Valná hromada ČKBF, tedy federace zastřešující české kuželky a bowling. Po poměrně hladkém a klidném průběhu zasedání této především servisní organizace obou asociací byl prezidentem opět zvolen Hanuš Slavík, revizorem ČKBF delegáti zvolili Jiřího Berana ml.

Valná hromada ČKA

Poslední víkendovou akcí byla Valná hromada ČKA souběžně probáhající se zasedáním ČBA. I toto zasedání mělo za úkol zvolit nové vedení asociace. Vzhledem k tomu, že nebyla podána žádná řádná přihláška do volby prezidenta a viceprezidenta asociace, začínalo zasedání v drobné nejistotě. Nakonec se po krátkém vyjednávání kandidáti našli. V následné volbě poté delegáti rozhodli, že další čtyři roky bude prezidentem ČKA Jiří Jančálek. Post viceprezidenta obhájil Vladimír Sedláček. Delegáti se poté v následné diskuzi částečně zaměřili na hospodaření ČKA a také systém výchovy kuželkářské mládeže.

Datum: 20. 6. 2021 | Sekce: VV ČKA | Autor: Lukáš Dařílek