ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2020/21 – 2. kolo

Prohra Slavie ve Valašském Meziříčí. Hráčky Slovanu Rosice porazily v Přerově 3584 kuželek. Natálie Topičová nejlepší výkon kola 647 kuželek.

Druhé kolo soutěže je za námi. Domácí družstva zvítězila ve třech utkáních a ve dvou braly body hostující celky. Venku zvítězily SKK Rokycany v Zábřehu a Slovan Rosice po vynikajícím výkonu v Přerově. Po druhém kole zůstávají bez ztráty bodu tři celky, a to SKK Náchod, Slovan Rosice a SKK Rokycany.

Hráčky Slovanu Rosice podaly v Přerově vynikající výkon, když porazily 3584 kuželek a nedaly domácím nejmenší šanci na případný úspěch. V první části hostující hráčky jasně dominovaly. Vyhrály ji 3:0 o 222 kuželek a nebylo co řešit. Natálie Topičová porazila 647 kuželek a Nikola Tatoušková 614 kuželek. Ve druhé části byly úspěšnější domácí, ale stačilo to jen na korigování konečného výsledku na 6:2. V této fázi utkání se dařilo Katce Fajdekové, která porazila 622 kuželek.

Druhé vítězství hostujícího celku v tomto kole zaznamenaly hráčky SKK Rokycan v Zábřehu. Domácí hráčky ztratily v úvodu utkání a bodovou ztrátu dotahovaly až v závěrečné fázi utkání. Na body sice srovnaly, ale ztrátu poražených kuželek se jim již nepodařilo zlikvidovat. Hostující celek si tak po zásluze odváží ze Zábřehu oba body.

Slavia Praha zajížděla v tomto kole do Valašského Meziříčí. V úvodu utkání podala výborný výkon hostující Olga Hejhalová, když porazila 627 kuželek. Domácí udržely vyrovnaný stav díky výhře Lucie Šťastné nad Šárkou Markovou. Střední část utkání ovládly domácí, braly oba body a před závěrem měly navrch 19 kuželek. V dramatickém závěru nakonec Valašské Meziříčí náskok udrželo a zaslouženě zvítězilo 6:2 o 31 kuželek.

SKK Náchod hostil KC Zlín a hostující hráčky dlouho držely naději na případný úspěch. V závěru utkání dominovaly domácí hráčky, které uhrály oba body na 6:2 a navršily náskok v poražených kuželkách na konečných 111.

Konstruktiva Praha hostila KK Blansko v utkání, kde při rovnosti zisku bodů rozhodovaly poražené kuželky a těch měly na svém kontě o 54 více domácí hráčky.

Datum: 12. 9. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa