ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2020/21 – 1. kolo

V prvním kole soutěže 100% zisk domácích družstev.

Nový soutěžní ročník zahájil. Hraje se pouze o jedenácti družstvech. Sokol Duchcov se do soutěže nepřihlásil. Věřím, že vše proběhne hladce a soutěž dohrajeme. Nastoupil nový žrout času. Přibývají živé přenosy z utkání. Je nádherné, když v sobotu ráno pustím televizi, naladím dostupná utkání a do večera přepínám mezi zápasy. K snídani tuto sobotu z Rokycan a Žižkova. S přednastavenými odběry to nemá chybu. Na velké obrazovce s dobrým zvukem má člověk pocit jako by byl na kuželně. Holt pokrok nezastavíme. Horší je, že to asi bude chtít druhou televizi, na počítači to není ono.

V prvním kole uhrály domácí celky výhry ve všech utkáních. Hostující celky vyšly naprázdno. V Rokycanech se představily hráčky KC Zlína. Domácí podaly hned na úvod vynikající výkon a po zásluze braly oba body, když zvítězily 6:2 o 112 kuželek. Celkově porazily 3463 kuželek, a to bylo nejvíc ze všech. Zlínské hráčky ovládly závěr utkání, ale na korigování výsledku to nestačilo. Nejlepší výkon v utkání podala domácí hráčka Karoline Utíkalová, která porazila 615 kuželek.

V pražském derby na Žižkově byla úspěšnější Slavia Praha, která přehrála Konstruktivu poměrně hladce 6:2 o 129 kuželek. Slavia porazila celkově 3461 kuželek, a to byl druhý nejlepší výkon kola. Konstruktiva po dvě třetiny utkání držela proti favoritkám krok. Hráčky Slavie ovládly závěr a dovedly utkání do vítězného konce. Nejlepší výkon v utkání podala domácí hráčka Michaela Kučerová, která porazila 605 kuželek.

KK Blansko hostilo v prvním kole KK PSJ Jihlavu a bez větších problémů zvítězilo 6:2 o 150 kuželek. Úvodní část utkání ovládly domácí hráčky a po výhře 3:0 o 182 kuželek jasně vedly. Ve druhé části byly lepší hostující hráčky, ale na korigování výsledku to nestačilo. Nejlepší výkon za Blansko zahrála Zdeňka Ševčíková, která porazila 575. Vůbec nejlepší výkon v utkání zahrála hostující Šárka Dvořáková, která porazila 585 kuželek.

Hráčky SKK Náchod zcela jasně přehrály TJ Valašské Meziříčí 7:1 o 86 kuželek. Jediný bod pro hostující celek uhrála Markéta Vlčková až v samotném závěru po těsné výhře nad Nikolou Portyšovou.

Jeden z kandidátů na vítězství v soutěží Slovan Rosice hostil KK Zábřeh. Domácímu celku stačil na výhru 6:2 o 157 kuželek jen průměrný výkon. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Natálie Topičová, která porazila 580 kuželek.

Datum: 6. 9. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa