ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Talentovaná mládež zahájila sezónu ve Vrchlabí

Ve dnech 20.–23. srpna přivítalo Vrchlabí 24 mladých talentovaných hráčů a hráček, kteří s novou sezónou vstupují do dorostenecké kategorie.

Na letošní Kemp talentované mládeže bylo nominováno 12 nejlepších starších žáků a 12 nejlepších starších žákyň vstupujících do kategorie dorostu dle pořadí v Poháru mladých nadějí. S nimi se kempu zúčastnilo 16 trenérů, kteří absolvovali program se svými svěřenci.

Program se skládal z aktivit na kuželně a v tělocvičně. Během čtvrtečního večera měli účastníci možnost seznámit se s kuželnou prostřednictvím her jako je vajíčko nebo chaloupky. V pátek i sobotu začal den rozcvičkou a po rozdělení do skupin následoval program v tělocvičně a na kuželně. V tělocvičně byla kromě fyzické přípravy a koordinačních cvičení připravena také psychická příprava hráčů a hráček. Na kuželně probíhal trénink do plných, do dorážky i na jednotlivé figury se zaměřením na techniku hry. V sobotu byly na programu také fyzické testy, kde získali nejvíce bodů z dívek Thea Petrů a z chlapců Tomáš Benda.

Celý program vyvrcholil nedělním startem na 100 hodů na čtyři dráhy (10 plné + 15 dorážka). Nejlepšího výkonu dosáhla z dívek Thea Petrů (435 kuželek), z chlapců Matěj Chlubna (418 kuželek). Nejlepší trojici účastníku po porovnání výsledků v tělocvičně a na kuželně tvoří trio Thea Petrů, Veronika Kábrtová a Alice Tauerová (která v rozhozu o bronzovou příčku porazila Kryštofa Brejtra).

Jménem Komise mládeže ČKA děkuji kuželkářskému oddílu SKK Vrchlabí za organizační zajištění kempu. Všem hráčům a hráčkám přeji hodně štěstí a úspěchů v nové sezóně.

Kemp talentované mládeže v kuželkách 2020

Datum: 6. 9. 2020 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová